JAV „treniruoja“ savo priešraketinę gynybą  (11)

Tą pačią dieną, kai Rusijos prezidentas D. Medvedevas, Kremliuje skaitydamas metinį pranešimą, paskelbė apie artimojo nuotolio raketų dislokavimą Kaliningrado srityje, JAV sėkmingai išbandė tarpžemyninę balistinę raketą „Minuteman III“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV priešraketinės gynybos agentūra pranešė, kad iš Kalifornijos į Maršalo salų Ramiajame vandenyne regioną paleista balistinė raketa padėjo tobulinti šalies priešraketinės gynybos (PRG) sistemą.

„Minuteman III“ buvo paleista iš požeminio Vandenbergo karinių oro pajėgų bazėje Kalifornijoje esančio paleidimo įrenginio. Iš šachtos pakilusi tarpžemyninė raketa su mokomąja kovine galvute įveikė 6700 kilometrų atstumą ir pataikė į nurodytą taikinį Kwajaleino atole. Pasak Pentagono atstovų, tai, kad atsitiktine tvarka iš visų tarpžemyninėmis raketomis ginkluotų JAV kariuomenės raketinių dalinių atrinkta raketa startavo sėkmingai ir pataikė į taikinį, patvirtino patikimą tokių ginklų sistemų veikimą.

„Minuteman III“ kovinės galvutės skrydžio trajektorija buvo stebima JAV priešraketinės gynybos sistemos jūrinio radaro. Pasak Pentagono atstovų, bandomojo paleidimo metu buvo renkami telemetriniai ir kitokie duomenys, padedantys tobulinti PRG sistemos veikimą.

Vaizdo siužetą apie ankstesnį „Minuteman III“ paleidimą iš Vandenbergo bazės galima pamatyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)