Spammeriams naudingas tik vienas laiškas iš 12,5 milijonų  (10)

Interneto šiukšlių siuntinėtojų (spammer'ių) tinklą demaskavusi mokslininkų komanda aptiko, jog šia veikla užsiimantiems asmenims tenka vidutiniškai išsiųsti 12,5 milijono kėnkėjiškų laiškų, kad gautų nors vieną atsakymą. Taigi kodėl jie vis dėlto užsiima tokia veikla, kai statistika iš pirmo žvilgsnio jiems tokia nepalanki?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors tokius laiškus dauguma žmonių tiesiog ignoruoja, veikla tampa pelninga dėl nykstamai mažo kiekio žmonių, kurie gavę laišką vis dėlto užsako per prievartą brukamą prekę.

Mokslininkų komandai pavyko įsibrauti į spammer'ių tinklą "Storm" ir perimti dalies jo valdymą. Pasinaudodami tuo tinklu mokslininkai realiu laiku išanalizavo beveik 350 milijonų išsiųstų elektroninio pašto pranešimų, iš kurių tik 28 laiškai priverte jį gavusį asmenį nusipirkti brukamą prekę. Tačiau jei įvertintume pilną tinklo dydį, galima prognozuoti, jog tinklo savininkai per dieną uždirba apie 7000 dolerių, arba du milijonus dolerių per metus. Tai nėra tiek daug kiek buvo skelbiama ankstesnėse prognozėse, tačiau bet kuriuo atveju daugiau nei vien tik tinklo išlaikymo kaštai.

Pasaulyje nuolat kuriamos patobulintos elektroninio pašto šiukšlių filtravimo technologijos, tačiau vadinamųjų brukalų siuntinėtojai taip pat nesėdi rankų sudėję ir stengiasi apeiti tokias apsaugos priemones. Tikriausiai patikimiausias būdas eliminuoti nepageidaujamus laiškus - tiesiog visiškai į juos nereaguoti.

Pilna atlikto tyrimo ataskaita PDF faile gali būti peržiūrėta čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)