Technologijos braunasi į kareivių aprangą  (21)

Pietų Korėjos ginkluotosios pajėgos ėmė finansuoti ateities karinės ekipuotės kūrimą. Žinoma, šiuolaikinių technologijų čia nebus išvengta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariai gaus kulkomis nepramušamus šalmus su ypač mažomis vaizdo kameromis ir nedidelėmis kompiuterinėmis sistemomis. Kariai specialių akinių pagalba taikinį turės matyti tiek naktį, tiek ir dieną ir tuo pačiu palaikyti nuolatinį ryšį su valdymo štabu. Siekiama, jog valdymo štabas pats tiesiogiai matytų tai, ką mato kiekvienas kareivis – tokiu atveju operacijos valdymas taps visapusiškai kontroliuojamas su minimaliais atskiro kareivio individualiais sprendimais.

Norint tai pasiekti, nepakaks vien gero ryšio ir vaizdo kameros – kiekvieno kareivio padėtis bus stebima GPS pagalba. Visa ši elektronika privalės dirbti gana ekstremaliomis kovinėmis sąlygomis.

Be to, šalmas turės atlikti ir dujokaukės funkciją – kareivis galės išverti biologinės, cheminės ir net nedidelės radiacinės atakos pavojų. Žinoma, šias medžiagas privalės filtruoti ir likusi kario apranga. Dar viena įdomi detalė – kompiuterizuota šalmų sistema turės jutiklius, kurie ieškos paslėptų minų ar cheminio ginklo pavojaus.

Jeigu visa tai pavyktų sukurti ir išbandyti realiose sąlygose, fantastinių filmų ekipuotės gali būti ne tik pavytos, bet galbūt ir pralenktos. Tuo labiau, jog tai ne vienintelis toks projektas – JAV kariškiai jau svajoja apie specialius šalmus, leisiančius kariams perdavinėti įsakymus minčių pagalba. Įdomi ateitis mūsų laukia...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: