Lietuvio sukurtą biometrijos programą naudoja 7 šalių kriminalistai  (1)

„Infobalt 2008” parodos metu buvo pristatyta biometrijos programa, skirta asmens identifikacijai pagal balsą. Programą, kurią sukūrė Lietuvos teismo ekspertizės centro fonoskopinių skyriaus vedėjas Bernardas Šalna, naudoja 7 Europos Sąjungos šalių kriminalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“Programinę įrangą kūriau septynerius metus ir ją toliau tobulinu. Kol kas balso atpažinimo sistemos pritaikomos kriminalistiniams tyrimams, kaip, pavyzdžiui, Lietuvoje siautėjantiems telefoniniams sukčiams atpažinti. Tačiau jau greitai jos ištobulės tiek, kad bus galima sėkmingai naudoti mobiliojoje bankininkystėje bei internetinėje prekyboje”, - pažymėjo B.Šalna.

Parodos metu bendrovė B.G.M demonstravo skaičiavimo tinklų projektus, kuriuos įvairiems tyrimams šiuo metu taiko Lietuvos mokslininkai. “Mūsų kuriami superkompiuteriai leidžia Lietuvos fizikams, chemikams ir kitiems specialistams dalyvauti sudėtingų matematinių skaičiavimų reikalaujančiuose projektuose ir juos sėkmingai įgyvendinti”, - džiaugėsi B.G.M direktorius Arūnas Birmontas.

“Džiaugiamės, kad “Infobalt 2008” renginiai šiemet pritraukė ne tik geriausius šalies IT profesionalus, bet ir daug akademinio jaunimo, kurių idėjos ir darbai jau artimiausiais metais įtakos IT sektoriaus plėtrą Lietuvoje. Informacinės technologijos – tai bene vienintelė verslo sritis, kuri pirmiausia orientuojasi į žmogų, siekiant pagerinti jo gyvenimo kokybę. Lietuvos įmonėms dalyvauti “Infobalt” konferencijoje ir parodoje yra naudinga”, - teigė asociacijos “Infobalt” vykdomasis direktorius Edmundas Žvirblis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)