Statantiems savo namus – Hörmann siūlo naujo tipo serijines priešgaisrines duris  (0)

Vokiečių garažo vartų ir durų gamintojas Hörmann išplatino pranešimą, jog į rinką pradės tiekti naujo tipo priešgaisrines duris, kurios nuo dabartinių skirsis staktų užpildu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešgaisrines duris dažnai siūloma dėti net ir nepadidintos gaisringumo klasės pastatuose. Remiantis priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento skelbiamais duomenimis per 10 šių metų mėnesių Lietuvoje kilo 13953 gaisrai. Juose žuvo 211 žmonių. Specialistų nuomone, dažną gyvybę galėtų išgelbėti griežtas taisyklių ir normatyvų laikymasis įrengiant gyvenamąsias ar komercines patalpas. Tačiau net ir visus standartus atitinkančios priešgaisrinės durys gaisro metu neatliks savo funkcijų ir nesustabdys ugnies išplitimo patalpose, jei jos bus neteisingai sumontuotos. Šiuo metu Lietuvoje galiojantys normatyvai reikalauja, kad priešgaisrinių durų stakta būtų užpildyta betono skiediniu. Durų tvirtinimui dažnai naudojamos montažinės putos neapsaugo nuo ugnies ir dūmų išplitimo į patalpas.

Be to, durys paprastai montuojamos kai jau atlikti visi apdailos darbai, todėl naudojant betono skiedinį kyla pavojus sugadinti sienų ar durų varčios apdailą, montavimo būdas sudėtingesnis, naudojamos brangesnės medžiagos. Dėl šio priežasties paprastuose namuose žmonės renkasi įprastines duris. Dabar Hörmann pasiūlė kitą išeitį, kuri greičiausiai taps ateities standartu. Priešgaisrinių durų stakta jau gamykloje užpildoma mineralinės vatos užpildu. Ši technologija pranašesnė, nes pirkėjui galutinis durų montavimas yra pigesnis ir technologine prasme švaresnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)