„Autocar“ paskelbė „Hyundai-Kia Motor“ metų automobilių gamintoju  (0)

Seniausias Didžiosios Britanijos žurnalas apie automobilius „Autocar“ metinėje apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyko Horticultural Halls Vestminsteryje, Londone, paskelbė „Hyundai-Kia“ metų automobilių gamintoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cituodamas Korėjos giganto „pribloškiančias“ ambicijas, žurnalo redaktorius Chas Hallett įteikė apdovanojimą „Hyundai-Kia“ Europos tyrimų ir plėtros centro Vokietijoje prezidentui Nam-Yong Kim.

Chas Hallett pakomentavo: „Kai nesulaikoma „Hyundai-Kia“ vos prieš kelerius metus ėmė kalbėti apie savo siekį tapti penktu pagal dydį automobilių gamintoju pasaulyje po „Toyota“, GM, „Ford“ ir VW grupės, daugelis mūsų tokias ambicijas vertinome skeptiškai“.

„Tuomet Korėjos gamintojas surimtėjo. Jis parengė planą, kaip suburti Europos dizainerių ir inžinierių komandą, kursiančią automobilius specialiai Europos rinkai. Iš tiesų tai buvo drąsus iššūkis „VW Golf“ ir „Ford Focus“, mat pradėti gaminti automobiliai atrodė ir važiavo taip pat gerai kaip minėtieji. O kur dar gerokai ilgesnis garantinis laikotarpis. Korėjos gamintojas įgijo Rytų gamintojo, siūlančio ryškaus dizaino ir drąsios koncepcijos automobilius, panašiai kaip „Citroen“ Europoje, reputaciją. Bendrovė taip pat pastatė „Hyundai“ ir „Kia“ gamyklas Rytų Europoje, kurios aptarnauja ir dvi kitas patogiose vietose veikiančias gamyklas – variklių ir pavarų dėžių“, - pridūrė jis.

Kompanijų susijungimas, įvykęs 1998 m., sėkmingas: šiuo metu gamintojas užima 80 % Korėjos vidaus rinkos ir joje dominuoja. JAV leidinio „Automotive News“ duomenimis, šiais metais „Hyundai-Kia“ tapo penktu pagal dydį automobilių gamintoju pasaulyje.

Turėdama gamyklas Šiaurės Amerikoje, Kinijoje, Europoje ir kitose vietose, įskaitant Rusiją, Artimuosius Rytus ir Pietryčių Aziją, „Hyundai-Kia“ įkopė į didžiausių automobilių gamintojų penketuką per mažiau kaip 50 metų. Abi bendrovės pradėjo gaminti automobilius 7-ame dešimtmetyje, tačiau eksportą pradėjo tik devintame dešimtmetyje.

„Hyundai“ visai neseniai atidarė gamyklą Čekijoje, kurioje netrukus bus pradėta itin paklausaus „i30“ modelio gamyba.

Prezidentas Nam-Yong Kim pakomentavo: „Šis visų mūsų darbo „Hyundai“ ir „Kia“ pripažinimas mums yra didžiulė garbė, ypač kai jį skiria toks garsus leidinys kaip „Autocar“. Tai svarbus mūsų generalinio direktoriaus Mong-Koo Chung pasiryžimo įvertinimas ir visų mūsų darbuotojų pastangų, kad Korėjos automobilių gamintojų vardas būtų žinomas visame pasaulyje, įvertinimas“.

„Šis apdovanojimas dar labiau paskatins mus sustiprinti savo pastangas ir tęsti plėtrą. Na, o jei ponas Chas Hallet mano, kad mūsų ambicijos yra pribloškiančios, man telieka pasakyti, kad tai dar tik pradžia“, - pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: