Sukurtas įtaisas, padedantis groti su pianinu kojų paralyžiumi sergantiems žmonėms  (1)

Norėdami pilnavertiškai groti su pianinu, rojaliu ar kitu panašiu instrumentu, turite turėti ne tik sveikas ir išlavintas rankas, bet ir kojas – kaip kitaip galėsite spaudyti pedalus. Tačiau po nelaimingų atsitikimų kojų nevaldantys pianistai arba tiesiog mėgėjai turėdavo atsisakyti šio malonaus užsiėmimo arba naudoti gana nepatogius elektromagnetinius prietaisus. Dabar išeitį pasiūlė Heidelbergo ortopedinė klinika (Orthopedic Clinic of Heidelberg), sukūrusi prietaisą, spaudžianti pedalus priklausomai nuo muzikanto liežuvio spūstelėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtaisas tvirtinasi pačioje burnoje, todėl skirtingai nei pirmosios analogiškos elektromagnetinės sistemos (kurios nebuvo iš esmės tobulintos jau 20 metų) nėra matomos iš išorės ir visiškai negadina muzikanto estetinės išvaizdos. Viskas, ko muzikantui reikia – sveiko ir kitais darbais neužimto liežuvio, su kuriuo gali spaudinėti jautrius jutiklius.

Kitas džiuginantis technologijos pasiekimas – jautrumas jutiklio spustelėjimo jėgai. Tokiu būdu įgudęs muzikantas gali ne tik spaudyti pedalus, bet ir keisti jų paspaudimo jėgą.

Jutiklių signalas bevieliu ryšiu perduodamas į valdymo kompiuterį, kuris yra sumontuotas prie žingsninių variklių bloko, atsakingo už mechaninį tikrų pedalų valdymą. Deja, klinikų paruoštame spaudos pranešime nepateiktos naujojo išradimo iliustracijos, tačiau bendrą vaizdą galima susidaryti ir be jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)