Planai nesikeičia: 2009 metais į orą pakils saulės energija varomas lėktuvas (Video)  (4)

Vien tik saulės energija varomo lėktuvo kelionė aplink pasaulį greitu metu gali tapti realybe. Kompanija „Solar Impulse“ baigia kurti iš mokslinės fantastikos į realybę atkeliavusį 1500 kilogramų sveriantį ir 61 metro sparnų ilgį turintis elektra varomą lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie kompanijos „Solar Impulse“ planus sukonstruoti Saulės energija varomą lėktuvą mes jau rašėme beveik prieš metus. Tuomet tebuvo sukurtas lėktuvo dizainas ir nurodyta pirmojo skrydžio apytiksli data - 2009 metai. Dabar data patikslinta - planai nesikeičia ir 2009 metų balandį įvyks istorinis momentas - į dangų (tikėkimės sėkmingai) pakils Saulės energija varomas lėktuvas. Šiuo eksperimentu kompanijos planai nesibaigs - tikimasi lėktuvą pateikti ir masinei gamybai.

Nuo paskutinės mūsų publikacijos apie lėktuvą ir jo idėją ne daug kas pasikeitė, todėl priminsime tik pagrindinius faktus.

Lėktuvas galės nenusileisdamas ir dieną, ir naktį skraidinti vieną žmogų: dieną jį varys 12 tūkstančių foto elementų sumontuotų ant lėktuvo sparnų, o naktį lėktuvą ore išlaikys energija, sukaupta per 400kg sveriančiame ličio polimerų akumuliatoriuje.

Lėktuvo skrydis nebūtų įmanomas be naujausių technologinių pasiekimų, tokių kaip anglies pluošto korio konstrukcija, kuri ir padėjo smarkiai palengvinti elektrolėktuvą. Šio įspūdingo lėktuvo projektas kompanijai atsieis per 100 mln. JAV dolerių.

Ir pabaigai „Solar Impulse“ sukurta animaciją apie šio lėktuvo planuojamą skrydį:



Solar Impulse, du rêve à la réalité
Uploaded by JournalLeTemps

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)