„FORD” gamybos padalinys Kelne gavo gamybos meistriškumo apdovanojimą  (1)

„Ford“ gamybos padalinys Kelne gavo gamybos meistriškumo apdovanojimą (angl. „Manufacturing Excellence Award“) už novatoriškus gamybos metodus gaminant naująją „Fiesta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berlyno Technikos universiteto ir Vokietijos „Financial Times“ įsteigtu apdovanojimu „Ford“ padalinys Kelne pagerbtas už naujosios „Fiesta“ gamybos linijos įdiegimą, nesustabdant kito modelio „Ford Fusion“ gamybos. „Gamybos meistriškumo apdovanojimas mūsų padaliniui Kelne – tai papildomas įrodymas to, ką mūsų išorinės apklausos jau parodė. Tai viena produktyviausių, inovatyviausių ir lanksčiausių gamyklų Europoje,“ – sakė „Ford of Europe“ prezidentas John Fleming. „Mes labai didžiuojamės šiuo prestižiniu apdovanojimu. Tai visos komandos ir jos sunkaus darbo naujosios „Fiesta“ gamybos linijai sukurti įvertinimas,“- sakė Kelno gamyklos vadovas Karl Anton. „Raktu į sėkmę tapo bendradarbiavimas su kolegomis, kurie jau gamino automobilius šioje gamybos linijoje. Jų patirtis buvo labai vertinga mums, kuriantiems naujosios „Fiesta“ gamybos planus“, - pridūrė jis.

Serijinė septintos kartos „Ford Fiesta“ gamyba padalinyje pasidėjo rugpjūčio pabaigoje.

Naujosios „Fiesta“ gamybai pasiruošti padėjo daugiau nei šimtas produkto vystymo inžinierių, dirbusių greta gamybos linijos darbuotojų.

Kelno gamykloje 4 000 darbuotojų mokymuose per 6 savaites praleido net 50 000 valandų. Pavyzdžiui, visas 6 savaites gamybos komanda kiekvieną dieną gamino tą pačią mašiną, vėliau ją išardydavo ir gamino iš naujo.

Kelno gamykla – pirmasis „Ford“ padalinys pasaulyje, gaminantis naujos kartos „Fiesta“. 2009 m. sausio mėnesį „Ford“ gamykla Valencijoje (Ispanija) taip pat pradės gamybą. Gamyklos Nanjing (Kinija), Rayong (Tailandas) ir Cuautitlan (Meksika) naująsias „Fiesta“ savo regionams pradės gaminti palaipsniui 2008 m. pabaigoje – 2010 m. pradžioje.

Nuo 1976-ųjų, pasirodžius pirmajai „Fiesta“ kartai, visame pasaulyje buvo parduota virš 12 milijonų automobilių.

Naujoji „Ford Fiesta“ salonus Lietuvoje pasiekė lapkričio pradžioje. „Fiesta“ standartinė įranga itin gausi: net 5 saugos oro pagalvės, radijo/CD grotuvas su nuotoliniu valdymu, el. valdomi langai, el. valdomi ir šildomi veidrodėliai, nuotolinis centrinis užraktas, stabdžių ABS ir EBD sistemos ir kt. įranga. „Fiesta“ kaina Lietuvoje – nuo 35 900 Lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: