Atverčiamas Samsung mobilusis telefonas (Video)  (6)

Pietų Korėjos korporacija „Samsung“ tarptautinėje technologijų parodoje Jokohamoje (Japonija) pademonstravo koncepcinį mobilųjį telefoną, kuris turi atverčiamą organinių šviesos diodų technologijos ekraną (OLED - Organic light-emitting diode).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonas atrodo kaip įprastas mobilus prietaisas su nedideliu ekranu, kiek primenantis iPhone, tačiau jį atvertus kaip knygą, galima naudotis maždaug 5 colių (12,7 cm) įstrižainės liečiamu ekranu. Tokio dydžio ekrano jau pakanka ir naršyti internete, ir žiūrėti vaizdo medžiagą.

OLED ekranas yra perlenkimas, todėl nėra jokio sujungimo ar siūlės per vidurį. Labai gali būti, kad tokie prietaisai po kiek laiko pasirodys rinkoje, nors kol kas didelė OLED ekranų kaina dar stabdo jų masinę gamybą. Nors iš kitos pusės, yra teorijų, teigiančių, kad didieji gamintojai laukia, kol atsipirks investicijos į LED technologijas ir per daug neskuba su OLED, kuri žada ir geresnę vaizdo kokybę, ir mažesnį energijos sunaudojimą.

Samsung nėra vienintelė kompanija, mėginanti mobiliesiems prietaisams panaudoti perlenkiamus ekranus, pavyzdžiui, Philips paskelbė, kad ji kuria mobilųjį telefoną su vadinama elektroninio rašalo technologija – tokiu telefonu būtų galima skaityti elektronines knygas, taip pat ir naršyti internete.

Kol kas Samsung nepraneša nei savo koncepcinio modelio techninių charakteristikų, nei kada jis galėtų pasirodyti ant prekystalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)