„Fujitsu Siemens Computers“ pateiks rinkai nuo vagysčių apsaugotus kompiuterius  (2)

Bendrovė „Fujitsu Siemens Computers“ pranešė nuo kitų metų pasiūlysianti realiai veikiančią kompleksinę nešiojamųjų kompiuterių apsaugos nuo vagysčių sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2009 m. pirmąjį ketvirtį pasirodysiantys nauji „Fujitsu Siemens Computers“ nešiojamųjų kompiuterių modeliai jau turės apsaugos nuo vagysčių sistemą, sudarytą iš „SystemTrack“ ir „DataProtect“ įrangos (sukurtos remiantis „Intel“ ir „Computrace“ kompanijų technologijomis), teigiama bendrovės pranešime.

Pirmiausia apsaugos nuo vagysčių sistema bus pasiūlyta kaip papildomas pasirinkimas su verslui skirtais kompiuteriais „ESPRIMO Mobile“ bei privatiems vartotojams skirtais LIFEBOOK T5010 ir LIFEBOOK E8420.

Apsaugos nuo vagysčių sistemą sudaro dvi pagrindinės funkcijos: pavogtos ar pamestos įrangos buvimo vietos sekimas bei galimybė išsaugoti, ar esant poreikiui ir ištrinti duomenis iš kietojo disko naudojantis centralizuotu nuotoliniu valdymu. Nuotolinis valdymas leidžia ir užrakinti kompiuterį, kad juo nebūtų galima naudotis.

„SystemTrack“ apsaugos sistema seka pavogto ar pamesto kompiuterio buvimo vietą – ji nustatoma iškart, kai tik kompiuteris prisijungia prie interneto ar vidinio įmonės tinklo. „DataProtect“ naudojama itin svarbiems duomenims kompiuteryje apsaugoti. Šios sistemos centralizuota palaikymo tarnyba leidžia atsisiųsti svarbius duomenis iš prarasto kompiuterio ar, reikalui esant, juos ištrinti. Per nuotolinio valdymo tarnybą galima užrakinti kompiuterį, kad juo niekas negalėtų pasinaudoti. Atgavęs kompiuterį, savininkas su specialiu slaptažodžiu jį gali vėl atrakinti.

Pasak bendrovės atstovų, naudotis apsaugos sistema nėra sudėtinga. Pirkėjas, įsigijęs naują nešiojamąjį kompiuterį, kaip papildomą priedą gali pasirinkti apsaugos nuo vagysčių sprendimą. Jam tereikia užregistruoti savo kompiuterį „Computrace“ klientų centre, o atsitikus nelaimei – t.y. praradus kompiuterį – pranešti klientų centrui telefonu ar internetu.

Poneman instituto 2008 m. birželį atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei pusė visų į komandiruotes vykstančių verslininkų savo nešiojamuosiuose kompiuteriuose vežasi ir konfidencialius įmonės duomenis. Net 65 proc. verslininkų visiškai nesirūpina apsaugos nuo duomenų vagystės ar pametimo priemonėmis, sakoma pranešime.

Na ką, panašu, jog apsaugos sistemų diegimas tampa prioritetine kompiuterių gamintojų sritimi - idėją, kaip apsaugoti nuo pavogimo svarbius duomenis pasiūlė ir  "Lenovo", kuri saviems gaminamiems "Montevina" nešiojamiems kompiuteriams sukūrė BIOS atnaujinimą, leisiantį vartotojams nuotoliniu būdu išjungti kompiuterį ir aktyvuoti diske esančių duomenų užkodavimą. Belieka laukti kitų gamintojų atsako šiom technologijom.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)