Bunkerių naikinimui kuriami „pragaro kamuoliai“  (4)

Pentagonas nusiteikęs kurti naujo tipo bombas, skirtas sunaikinti įtvirtintus bunkerius su bakteriologiniu arba cheminiu ginklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Giliai po žeme įtvirtintų bunkerių naikinimui šiai dienai yra sukurta visa eilė raketų ir bombų. Tačiau šie ginklai nelabai tinkami naikinti tiems bunkeriams, kuriuose yra saugomi cheminiai arba bakteriologiniai ginklai – galingo sprogimo metu nuodingos medžiagos tiesiog išsviedžiamos į aplinką.

Tiesa, Pentagono arsenale yra specialiai tokių bunkerių naikinimui sukurtų bombų, tarkim Crash PAD (BLU-119/B). Bombos užtaisas susideda iš sprogstamosios medžiagos ir degaus mišinio. Kol kas ugnis yra geriausia priemonė naikinti nuodingoms medžiagoms. Bėda tame, jog bomba sukelia gaisrą tik po sprogimo – vadinasi, nors ir nedaug, bet vis tiek tam tikras nuodingų medžiagų kiekis gali patekti į išorę su pirmąja sprogimo banga.

Tokio „trūkumo“ netūrėtų naujo tipo „guminės“ bombos. Pagal kariškių įsivaizdavimą, bomba bus elastingos tuščiavidurės sferos pavidalo. Sferos vidus pripildomas degaus skysčio – tarkim kariškių labai jau mėgiamu napalmu. Keliolika tokių sferų sujungiamos į bendrą visumą – taip gaunamas savotiškas guminis kamuolys iš atskirų sekcijų. Kiekviena sekcija turi nedidelę kiaurymę – sekcijos kurui užsidegus pro šią kiaurymę ima veržtis dujos ir karštis – taip suformuojamas savotiškas reaktyvinio variklio principas. Susidaro stūmos jėga, verčianti rutuli greitėjančiai riedėti atsitiktine tvarka. Tuo pat metu iš jos trykšta degantis lipnus kuras, prilimpantis prie durų, sienų ir padegantis visą patalpą.

Na va, tikra „pragaro kamuolio“ vizija – tiesa, patys kariškiai guminę bombą pakrikštijo „kinetiniu uždegančiu ugniniu rutuliu“ (kinetic fireball incendiaries). Kol kas oficialių pranešimų šia tema dar nepaskelbta, tačiau internete pamažu daugėja gandų, o jiems peno suteikia dar pernai metais užregistruotas tokio veikimo principo patentas.

Projekto idėjos autorius yra Kevin Mahaffy, raketas gaminančios kompanijos Exquadrum įkūrėjas ir vadovas. Pagal oficialiai kariškių nepatvirtintus duomenis, Pentagonas jau suformavo kompanijai užsakymą sukurti realius "pragaro kamuolius".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)