„Nokia“ kuria nuotolinį namų valdymo per GSM pultą  (4)

Bendrovė „Nokia“, vykdanti „sumaniųjų namų“ programą (Smart Home Program), ėmė kurti sistemą, leidžiančią mobiliuoju telefonu per atstumą valdyti namų elektroninę įrangą, praneša „PC World“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbiausiu šios sistemos mazgu taps „Home Control Center“ įrenginys – savotiškas šliuzas tarp mobiliojo telefono ir namų elektronikos. Vartotojai jį valdyti galės per interneto naršyklę. Prisijungti prie „sumaniųjų namų“ valdymo centro bus galima arba per GSM/3G tinklą, arba vietinę bevielio „Wi-Fi“ tinklo zoną, tai yra vartotojas galės naudotis sistemos privalumais „nepakildamas iš krėslo“ savo namuose.

Prisijungus prie „Home Control Center“ praktiškai iš bet kurios pasaulio vietos, kur veikia GSM ryšys, bus galima keisti šildymo sistemos režimą ar apšvietimą, prisijungti prie vaizdo stebėjimo kamerų, pažiūrėti, kas skambina į duris, sužinoti skaitiklių rodmenis ir kt.

„Nokia“ jau sukūrė „Symbian S60“ platformos išmaniesiems telefonams skirtą programinę įrangą „Home Control Center“ valdyti. Pranešama, kad visi reikiami telefono nustatymai bus įdiegti automatiškai, kai jis per USB jungtį bus prijungtas prie „Home Control Center“ mazgo.

Pirminiame nuotolinio namų valdymo sistemos etape „Home Control Center“ ir įvairių namų elektronikos įrenginių sąveiką užtikrins „Z-Wave“ technologija, vėliau „Nokia“ planuoja įdiegti ir suderinamumą su „ZigBee“ bei KNX („Konnex“) sprendimais. Manoma, kad komercinis „Home Control Center“ variantas bus pateiktas rinkai kitų metų pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)