Įtariama, kad „Google“ jau bando savo operacinę sistemą  (12)

Bendrovė „NetApplications“, analizuojanti įvairių interneto resursų lankomumą ir vykdanti kitus interneto rinkos tyrimus, pranešė nustačiusi, kad trečdalis „Google“ bendrovės kompiuterių pradėjo slėpti informaciją apie savo naudojamą OS. Tai dar labiau sustiprino kurį laiką sklandžiusius įtarimus, kad bendrovė ruošia nuosavą operacinę sistemą, skelbia „Slashgear“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NetApplications“ remiasi maždaug 40 tūkstančių interneto svetainių monitoringo duomenimis. Jose įdiegta programinė įranga registruoja svetainių lankytojų kompiuterių operacines sistemas, IP adresus, naršykles ir kai kuriuos kitus duomenis. „Google“ kompiuterių atveju slepiama tik informacija apie OS, visi kiti duomenys pateikiami kaip ir anksčiau.

„NetApplications“ teigimu tai, kad korporatyviniai „Google“ kompiuteriai slepia informaciją apie savo operacinę sistemą, nėra atsitiktinis dalykas ar techninis sutrikimas – esą tai daroma visiškai sąmoningai.

„Viskas, ką galiu pasakyti – tai, kad didelė „Google“ darbuotojų dalis naršo internetą naudodamiesi „paslėpta“ operacine sistema“, – sakė „NetApplications“ viceprezidentas V. Vizzaccaro.

„Google“ atstovai atsisakė komentuoti šį pranešimą, tačiau nesiėmė nieko, kad išsklaidytų gandus apie būsimąją OS, pastebi leidinys. Kai kurių apžvalgininkų manymu asmeniniams kompiuteriams skirta „Google“ operacinė sistema bus tam tikras atvirojo kodo „Android“ OS variantas, realizuotas taip, kaip ne itin kompiuteriais dirbti išmanantiems žmonėms pristatoma „Linux“.

„Google“ ne kartą buvo pareiškusi, kad neketina apriboti „Android“ naudojimo tik mobiliaisiais įrenginiais. Beje, egzistuoja ir dar viena prielaida – esą tai bus „SaaS“ OS. Šiaip ar taip, stiprėja įsitikinimas, kad netrukus „Google“ turės kuo nustebinti kompiuterių vartotojus.

Tiesa, kiek anksčiau google yra išreiškusi poziciją, jog OS kūrimas yra per sunkus darbas. Kaip yra iš tikrųjų, parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)