Izraelyje pristatyta pirmoji elektromobilių pakrovimo stotelė  (31)

Šią savaitę Telavive oficialiai pristatyta pirmoji elektromobilių pakrovimo stotelė, kuri įdiegta vykdant projektą Better Place. Stotelė sumontuota prekybinio centro automobilių aikštelėje. Tiesa, kol kas Izraelyje nėra pačių elektromobilių, tačiau nuo 2011 metų jie turėtų būti kasdienybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie projektą Better Place mes jau rašėme ne kartą. Priminsime, jog jį vykdo Kalifornijoje įsikūrusi kompanija kartu su automobilių gamintoju Renault-Nissan. Pastarieji kaip tik ir pažadėjo paruošti elektromobilius masinei gamybai. Pirmoji valstybė, prisijungusi prie Better Place iniciatyvos buvo Izraelis. Po to sekė Australija, Olandija ir pati Kalifornijos valstija. Tikriausiai panašiu eiliškumu pirmosios įkrovimo stotelės pasklis po likusias projekto dalyves.

Projekto eigoje Izraelyje iš viso numatyta pastatyti nuo 400 iki 800 stotelių (didžioji jų dalis numatyta įdiegti Telavive). Tikimasi, jog stotelių skaičiaus augimas nesustos ir po šio pilotinio projekto pradžios – dar 2009 metais įkrovimo taškų kiekis gali išaugti iki 10 tūkstančių, o 2010 metais – net iki 100 000. Tokiu būdu stotelių tinklas apims pagrindinius didžiuosius Izraelio miestus. Na, o 2011 metais Izraelio rinkoje turėtų pasirodyti masinės gamybos elektromobiliai.

Beter Place projekto tinklapyje nesenai pasirodė informacija apie sėkmingas derybas su Japonija. Elektromobilių pakrovimo tinklo kūrimas Tekančios Saulės šalyje turėtų prasidėti jau kitų metų pradžioje iš karto keliuose miestuose. Projektą remia Japonijos aplinkos apsaugos ministerija bei dar viena automobilių gamykla – Subaru.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (31)