Naujasis androidas sugeba ant pečių pernešti kitą robotą (Video)  (12)

Japonijos kompanija Vstone 2009 metų sausio mėnesį pradės pardavinėti naują žmogiško pavidalo robotą Robovie-X PRO. Įvairiuose analitiniuose straipsniuose jis vadinamas naujos kartos robotu, daugelyje vietų aplenkiančiu savo „gentainius“, tačiau naujasis modelis ypač išsiskiria savo jėga: jis sugeba ant nugaros panešti analogiško tipo robotą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robovie-X PRO pakankamai nedidelis: 383 mm ūgio, 180 mm pločio ir 73 mm storio. Kartu su nikelio – metalohidrido baterija sveria 1,96 kg. Robotas iš viso turi 19 laisvės laipsnių, kurių didžioji dalis (12) skirta kojų valdymui. Rankom liko 6 laisvės laipsniai ir vienas – galvai. Tiesa, galva kaip ir kitų Vstone gaminamų modelių atveju praktiškai nevaidina jokios rimtesnės funkcijos (dabar kompanijos inžinieriai pasistengė bent jau vietoj akių įdėti du šviesos diodus).

Pagrindinis gamintojų dėmesys nukreiptas į didelį naudojamų pavarų sukimo momentą ir judėjimo greitį (3 metrus toks androidas įveikia per 7,91 sekundę). Visgi labiausiai imponuoja roboto pernešimo galimybės.

Nesunku pastebėti, jog pernešamas robotas irgi truputi mažesnis už Robovie-X PRO. Pasirodo, tai ankstesnės gamybos modelis Robovie-X Lite, turintis kiek mažesnes galimybės nei „didysis brolis“ (iš viso 13 laisvės laipsnių) ir jo masė yra mažesnė – siekia 1,2 kg.

Lite versija jau pardavinėjama ir Japonijoje kainuoja 69 000 jenų ($783), o PRO modifikacija kainuos penkis kartus daugiau – 346 500 jenų ($3915).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: