Kinijoje pradėta masinė iš rozetės įkraunamų hibridinių automobilių gamyba  (24)

Kažin ar kas nors tikėjo, kad pirmasis pasaulyje masiškai gaminamas hibridinis iš elektros rozetės įkraunamas automobilis bus pradėtas gaminti Kinijoje - elektroninių atliekų ir oro taršos "Mekoje". Tačiau faktas akivaizdus: kompanija "BYD Auto" rinkai savo naujieną F3DM pristatė praėjusį pirmadienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis internetinio portalo "Grist" paskelbtomis žiniomis, "F3 Dual Mode" (arba F3DM) pradėta prekiauti šią savaitę. Modelis kainuoja 22000 dolerių. Naujovė pradžioje bus skirta Kinijos vyriausybės agentūroms bei stambioms įmonėms. Hibridinės transporto priemonės bateriją galima įkrauti prisijungiant prie bet kokios įprastinės buitinio elektros tinklo rozetės. Su pilna įkrova automobilis gali nuvažiuoti apie 60 mylių (96km). "New York Times" žiniomis, baterija pilnai įkraunama per 7 valandas, o naudojantis specialiomis įkrovimo stotimis automobilis "užpildomas kuru" per 10 minučių. Tiesa, kol kas neaišku, ar per 10 minučių akumuliatorius įkraunamas, ar tiesiog pakeičiamas iš anksto įkrautu. Automobilyje taip pat sumontuotas 1,0 litro darbinio tūrio benzininis variklis, kuris baterijas įkrauna ir automobilį varo tada, kai nėra galimybės pasinaudoti elektros tinklu.

Nors daugelis kitų automobilių gamintojų taip pat yra paskelbė planus gaminti tokio tipo hibridinius modelius, iki šiol nei vienas rinkai dar nebuvo pateikęs savo žadamų naujovių - artimiausia kitų kompanijų planuojama analogiškų gaminių išleidimo data yra "ne anksčiau 2010 metų". Beje, kompanija BYD savo veiklą pradėjo 1995 metais, gamindama mobiliųjų telefonų baterijas. 2003 ji įsigijo bankrutavusią automobilių kompaniją. Dabar 10% kompanijos akcijų priklauso vienam žymiausių finansinio pasaulio  atstovų Warren'ui Buffet'u - panašu, kad kitiems gamintojams teks gerokai pasitempti norint neatsilikti nuo kompanijos, kuri dar prieš kelis metus buvo beveik nežinoma.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)