Mažytė kompanija į teismą padavė "Microsoft", "Apple" ir "Google"  (27)

Mažytei Mičigane (JAV) įsikūrusiai kompanijai "Cygnus Systems Inc." neseniai buvo pripažintos nuosavybės teisės į naršymui kompiuteriuose naudojamų sumažintų failų vaizdų, angliškai dar žinomų "thumbnails" pavadinimu, patentą. Kompanija tai nedelsdama atšventė... į teismą paduodama didžiausias tokią technologiją naudojančias kompanijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Cygnus Systems Inc." (nesupainiokite su  "Cygnus Solutions" - firma, kuri prieš susiliedama su "Red Hat" 1999 metais vartotojams davė tokius atvirojo kodo įrankius kaip 'gcc' ir 'Cygwin') paraišką patentui užpildė 2001 birželio 8 dieną, ir jis buvo oficialiai įteisintas 2008 kovo 18. Panašu, kad teismo ieškiniui strategijos ilgai galvoti neteko. Kompanija savo ieškinyje įvardija tokius produktus kaip "Microsoft Vista", "Apple OSX", "Apple Cover Flow" ir "Google Chrome" kaip pažeidžiančius jų patento US 7,346,850 teises. Pats dokumentas pavadinimu "Programinės įrangos aplinkos valdymo naudojant ikonas metodas ir sistema" ("System and method for iconic software environment management") abstrakčiai aprašo būdą, kuriuo kompiuterinėje sistemoje saugomi failai pasiekiami naudojant grafines sumažintas failo turinio ikonas . Kitaip tariant, šiame dokumente aprašomos savybės, panašios į "Windows Explorer", "Apple Finder" bei galybėje kitokių programų ir internetinių svetainių naudojamas funkcijas. Kompanijos skunde teismui netgi minimas "iPhone", kuriame "naudojama failų peržiūra ir navigacija naudojant sumažinto vaizdo ikonas", bei internetinė naršyklė "Safari". Jei teismas pripažins šį ieškinį kaip teisėtą, jis galios ir visoms likusioms modernioms naršyklėms, "Adobe Photoshop" bei kai kurioms kitoms nuotraukų redagavimo programoms ir netgi tokioms internetinėms svetainėms kaip "Flickr".

Tai vienas iš tų atvejų, kai teismo procesas pradedamas dėl pačios idėjos, o ne galutinio produkto - tikėtina, kad jis netgi buvo užregistruotas galvojant apie galimą pasipelnymą ateityje. Tiesa, kiek realiai kompanijai pavyks kovoti prieš jungtines "Microsoft", "Apple" ir "Google" teisininkų pajėgas, turėtų parodyti netolima ateitis.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)

Susijusios žymos: