Besinaudojantys moderniomis golfo lazdomis iš titano gali... apkursti  (2)

Golfo mėgėjai ir prijaučiantys šiam sportui turėtų atkreipti dėmesį į naujausias gydytojų rekomendacijas, nes užsiimdami savo pomėgiu jie rizikuoja prarasti klausą. Tiesa, tai gresia ne visiems žaidėjams - tik tie, kurie naudoja golfo lazdas su plonomis titaninėmis plokštelėmis. Jos pastaruoju metu tapo itin populiarios, nes tokiomis lazdomis kamuoliuką įmanoma numušti toliau nei paprastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai rekomenduoja visiems, kas naudoja tokias modernias golfo lazdas, nešioti kaištukus ausims. Klausos specialistai įtaria, kad būtent nuo metalo sukelto garso mušant kamuoliuką nukentėjo jų gydytas 55 metų amžiaus žaidėjas. Šis žmogus naudodamas "King Cobra LD" titaninę lazdą, golfą žaisdavo tris kartus per savaitę 18 mėnesių laikotarpiu. Kaip jis pats apibūdino, "į kamuoliuką atsitrenkusios lazdos garsas jam skambėdavo tarsi šūvis". Tai tapo taip nemalonu, kad jis nusprendė atsisakyti lazdos, tačiau iki to laiko jis jau prarado dalį klausos.

Norfolk'o ir Norwich'o Universitetinės Ligoninės specialistai atvykusiam pacientui atliko  klausos tyrimus, kadangi šis skundėsi nepaaiškinimu zvimbimu dešinėje ausyje bei suprastėjusia klausa. Atlikti testai parodė, kad šios problemos yra tipiškos toms, kurias sukelia didelio stiprumo garsas.

'Garso sprogimas'

Tyrimą atlikę gydytojai nusprendė internete paieškoti "King Cobra LD" lazdos apžvalgų, ir jų teigimu, jiems pavyko rasti įdomių komentarų. Vienas žaidėjas rašė: "Mano draugus lazda varo iš proto savo sprogimą primenančiu garsu"; kitas rašo: "Tai ne paprastas stuktelėjimas, o tikra garso banga, kuri nusklinda per visą golfo lauką!". Gydytojai nusprendė pasamdyti profesionalų golfo žaidėją, ir jo padedami išbandė šešias įvairių gamintojų, tokių kaip "King Cobra", "Callaway", "Nike" ir "Mizuno" titanines lazdas. Visos jos sukeldavo didesnį garsą nei standartinės storesnės nerūdijančio plieno lazdos. Blogiausiu poveikiu pasižymėjo "Ping G10", kurios sukelto garso lygis viršijo 130 decibelų.

Tyrimo vadovas Malcom'as Buchanan'as vėliau sakė: "Mūsų gauti rezultatai rodo, kad titaninės lazdos plonais antgaliais gali sukelti pakankamai didelį garsą, kuris gali lemti laikiną ar net negrįžtamą klausos pažeidimą tam jautrių asmenų tarpe". Jis taip pat pastebi, kad tokia įranga besinaudojantys golfo žaidėjai turėtų būti atsargūs ir apsaugai rekomenduoja dėvėti apsauginius ausų kaištukus.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: