Akiniai leis matyti virtualiosios realybės objektus realiame pasaulyje  (14)

Kompanija "Vuzix" prieš porą dienų pristatė savo naujos kartos virtualiosios realybės akinius "Wrap 920AV". Gamintojo teigimu, naujovėje panaudota "permatoma kvantinė optika", kuri ne tik leis vartotojui juos naudoti vietoj akinių nuo saulės, bet ir leis matyti virtualiosios realybės objektus realiame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis produktas bus suderinamas su bet kuriais grotuvais, kuriuose integruotas video signalo išėjimas. Matomas vaizdas matmenimis prilygs iš maždaug poros metrų matomam 60 colių įstrižainės ekranui. Tiesa, kompiuterinio vaizdo skiriamoji geba skiriamoji geba sieks vos 640x480, tačiau jei jis veiks kaip žadama, vartotojo sąveika su trimačiu virtualiu vaizdu pakils į visiškai naują lygmenį. Pavyzdžiui, įvairiose ekskursijose bus galima matyti, kaip atrodo dabartinis vaizdas lyginant su praeitimi, realiose vietovėse bus galima matyti senovinius gyvūnus arba praeities mūšių scenas, virtuali reklama galės būti apjungta su realiu pasauliu ir t.t.

Akiniams maitinti reikalinga baterija veikia 6 valandas, šonuose sumontuotos specialios ausinės perduoda garsą ir sumažina aplinkos keliamą triukšmo. Akiniai rinkoje turėtų pasirodyti jau šių metų pavasarį, tiesa, kaina kol kas neskelbiama. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: