Aštuonių ratų elektromobilis vis dar bando pasiekti serijinę gamybą (Video)  (10)

Pirmasis „Eliica EV“ – unikalus aštuonratis elektromobilis sukurtas dar 2003 metais. Jo autorius, japonų mokslininkas Hiroshi Shimizu, iki šiol siekia pagrindinio savo tikslo – gauti reikiamą finansavimą iš Japonijos vyriausybės ir pagaminti 200 tokių elektromobilių, o į perspektyvą galbūt ir atidaryti jų serijinę gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, Hiroshi Shimizu automobilį projektavo ne pats vienas – jam talkino visa Kejo universiteto (Keio University) komanda. Ir nors elektromobiliai arba hibridiniai modeliai jau nieko nestebina, šis automobilis išsiskiria iš jų visų. Visų pirma ratų gausa, kurių kiekvienas yra varomas atskiru elektriniu varikliu, išvystančiu 80 AJ galią. Ketverių durų automobilyje sumontuoti ličio jonų elementai – tai užkoduota ir automobilio pavadinime, kuris išsišifruoja taip: „electric Li-ion battery car“. Galbūt iš pirmo žvilgsnio japonų kūrėjo automobilis atrodo didelis ir nerangus, tačiau elektros variklių pagalba 100 km/h greitis pasiekiamas per mažiau nei 4 s. Dar įspūdingesnis rezultatas yra maksimalus greitis – 402 km/h. Pilnai įkrautų elementų dėka elektromobiliu galima įveikti 321 km atstumą. Tokie rezultatai pasiekti ne tik variklių pagalba, bet ir geros aerodinamikos dėka – tuneliniame teste užfiksuotas oro pasipriešinimo koeficientas neviršija 0,17 – tokį parodymą turi retas serijinės gamybos automobilis.

Jei mokslininkas pasiektų savo tikslą ir valstybė jį paremtų, vienos tokios transporto priemonės kaina svyruotų nuo 255 000 iki 320 000 JAV dolerių (skirtingi šaltiniai pateikia įvairią informaciją). Nors jau praėjo nemažai laiko nuo pirmojo modelio išleidimo, tačiau komanda entuziazmo dar nepraranda – dar 2003 metais Hiroshi Shimizu manė, jog realus „Eliica EV“ pasirodymo laikas rinkoje gali ateiti 2010 metais.

Na, o kol masinė gamyba neprasidėjo, „Eliica EV“ dalyvauja įvairiose parodose ir demonstracinėse lenktynėse. Štai šiame video užfiksuota jo dvikova su tradiciniu sportiniu automobiliu „Porsche 911 Turbo“.

O žiūrint šį video, išnyksta abejonės dėl elektromobilio nepaslankumo

Na, o toliau nuosekliai sudėti pakankamai ilgi video intarpai, skirti išsamiam elektromobilio pristatymui:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: