Atominiai jūrų švyturiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JAULER 2009-01-19 00:58
hmm, iškilo toks klausimas, paskutinėje nuotraukoje matosi radiatorius. Hmm, kokia prasmė šildtyti autonominį švyturį?
kionig 2009-01-19 02:58
Kaip manai per kiek laiko pastatydavo viena toki svyturi ? Dar vienas variantas tu svyturiu tech aptarnavimas, nes matosi yra svarbiausi dalykai gyventi tame svyture toletas, lova, stalas. Visgi man atrodo kad tuos svyturius tikrindavo karts nuo karto
elektrikas 2009-01-19 13:45
Įdomus faktas, yra tas, kad tie radioaktyvūs griūvėsiai yra keičiami į Saulės energijos švyturius http://www.sikunews.com/art.html?artid=5336&catid=12. Nors ankstesnė technologija irgi yra labai perspektyvi radiaktyvių atliekų panaudojimui, taip galima gauti energijos iš atliekų daugiau negu iš paties kuro.
kionig 2009-01-19 15:49
O atomine energija kazin nepigesne uz tuos saules elementus ir, jei gerai supratau, tai ilgomis naktimis energija bus kupiama akumuose. Bet dabartiniu saules elementu su nemazu nk kaina uz kvadrata gan didoka plius dar akumuliatoriu kaina. Taigi, manau keitimas i saules elementus kainuos nemazai vienam svyturiui, o ju yra ne vienas Bet manau Rusija visu svyturiu neatnaujins, tai jie ir liks eksponatais http://www.bellona.no/bellona.org/engli ... ents/31772 Cia daugiau info apie visus sio tipo generatorius naudojamus svyturiuose. Vienoj vietoj raso, kad jie skleidzia gan nemaza radiacijos lygi.
elektrikas 2009-01-19 16:19
Saulės energija čia naudojama ne del pigumo, o del saugumo. Žinau, kad kosminėms misijoms yra pigiau Saulės elementai, bet ten kainą lemia svoris. Žinoma yra įvairių branduolinių generatorių, yra ir pakankamai saugūs, bet visi nėra pigūs http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_battery Geriausiais efektyvumas kolkas pasiekiamas termo mechaniniu būdu, NASA su tokiais ekperimentuoja, naudoja Stirlingo variklį http://www.grc.nasa.gov/WWW/RT/RT2002/5 ... hieme.html Stirlingo variklis kolkas išlieka efektyviausias būdas ir Saulės energetikoje, jeigu šitos žinios dar nepaseno, ten greitai vystosi, Strilingo variklį be vargo turėtų aplenkti pagal efektyvumą ir pagal kainą.
Anonymous 2009-01-20 13:51
kiek as esu girdejes tai radiacija (ir jos ilgalaikis poveikis) pvz cernobily yra gerokai perdeta ir i pati cernobilio miesta jau rengiamos ekskursijos, tai as manau kad sitie svyturiai nera tokie jau labai radioaktyvus. nors aisq nepamatavus radiocijos lygio nerizikuociau ten trintis
Anonymous 2009-01-20 22:15
Nuostabus straipsnis, kur galima rast daugiau informacijos apie tai??