Papildyta. Nieko rimto: testas norintiems į Suomijos kariuomenę  (105)

Viename ne ypač patikimame puslapyje buvo pristatytas trumpas testas, kurį atseit atlieka pretenduojantys į Suomijos kariuomenę, - tiek vyrai, tiek moterys. Testas leidžia išsiaiškinti, kokių psichinių problemų jie turi, kad medikai ir kariuomenės vadai žinotų, į ką reikia atkreipti dėmesį. Ar testas tikras ir ar tikrai veiksmingas, mes jokiu būdu netvirtiname ir paliekame kiekvieno iš jūsų asmeniniam vertinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Testo idėja labai paprasta. Būsimi kareiviai turi pažiūrėti į šį piešinėlį ir įvardyti, kokie skaičiai slypi apskritimuose.

Jei asmuo skaičius įžvelgia visuose apskritimuose, vadinasi – jis sveikas. Jei būsimas kareivis nemato skaičių keliuose apskritimuose, gali būti, kad jis yra daltonikas.

O jeigu žmogus nemato skaičių tik viename apskritime, jis gali turėti tokių problemų:

  • Nemato skaičiaus 1-ame apskritime. Padidėjusi agresija, konfliktiškumas. Rekomenduojama daugiau dėmesio skirti kontrastiniam dušui ir fiziniams pratimams.
  • Nemato skaičiaus 2-ame apskritime. Mažesni protiniai sugebėjimai. Tarnybos eilinių gretose metu papildomų priemonių nereikia.
  • Nemato skaičiaus 3-iame apskritime. Apsirijimas. Didesnis davinys, daugiau fizinių pratimų, vengti sėdimo darbo ir darbo virtuvėje.
  • Nemato skaičiaus 4-ame apskritime. Sadizmas. Jei forma lengva, rekomenduojama paskirti į mokymo dalinį, jei forma sunki – į disciplinavimo poskyrį.
  • Nemato skaičiaus 5-ame apskritime. Latentinis (paslėptas, nuslopintas) homoseksualizmas. Gali pasitaikyti susižavėjimo savo lyties asmenimis atvejų. Papildomų priemonių nereikia.
  • Nemato skaičiaus 6-ame apskritime. Šizofrenija. Rekomenduojama nuodugni psichiatro apžiūra.

Kokie skaičiai iš tiesų slypi apskritimuose (jei kažko nepastebėjote), galite pasitikrinti štai čia.

Kiek toks testas yra vertingas, lauksime nuomonių komentaruose. Na, o jeigu kada teks proga pabendrauti su psichologais, papildysime naujieną jų komentaru.


Nelabai patikimi šaltiniai turi vieną nelabai malonią savybę – jie kartais keičia informaciją. Būtent taip nutiko ir šį kartą – „testo“ iliustracija buvo pakeista į tokią:

Kuri iš jų teisinga, lieka atviras klausimas, tačiau su 5 paveikslėliu šį kartą problemų tikrai mažiau. Turbūt neverta labai daug tikėtis objektyvios informacijos iš tokio „testo“. Bet nežiūrint to, jis vis tiek savotiškai smagus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(10)
(1)

Komentarai (105)