Airijoje interneto piratai bus pribaiginėjami „trimis smūgiais“  (7)

Viena didžiausių Airijos interneto paslaugų teikėjų bendrovė „Eircom“ kapituliavo prieš didžiųjų muzikos įrašų bendrovių ir kino kompanijų spaudimą ir sutiko vykdyti kovos su nelegaliu autorinių teisių saugomų kūrinių platinimu per internetą programą, pranešė „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai Dublino aukščiausiame teisme buvo pradėtas nagrinėti EMI, „Warner“, „Universal“ ir „Sony“ atstovybių Airijoje „Eircom“ iškeltas ieškinys. Bendrovė kaltinama skatinanti piratavimą ir prisidedanti prie nelegalaus keitimosi failais, nes reklamuoja savo paslaugas „The Pirate Bay“ svetainėje. Teigiama, kad muzikos įrašų bendrovės ir kino studijos panašius ieškinius ruošiasi kelti ir kitiems Airijos IPT.

Nuo šiol „Eircom“ interneto paslaugų vartotojai, naudojantys keitimosi failais programas, bus stebimi, ar nesisiunčia piratinių įrašų. Jei failų mainus stebintys muzikos bendrovių atstovai užfiksuos „Eircom“ naudojamus IP adresus, bendrovei bus pranešta apie tokius vartotojų pažeidimus.

Savo ruožtu „Eircom“ pranešė naudosianti „trijų perspėjimų“ politiką: po pirmojo perspėjimo apie piratinių failų naudojimą tai darantys vartotojai gaus dar ir antrą, o po trečio jiems bus automatiškai nutrauktas interneto ryšys.

Apžvalgininkų teigimu, bylinėjimosi su muzikos įrašų bendrovėmis vengianti „Eircom“, ko gero, yra vienintelis interneto paslaugų teikėjas pasaulyje, sutinkantis be teismo sprendimo, kuris patvirtintų, kad konkretus asmuo tikrai pažeidė autorių teises ginančius įstatymus, savavališkai atjunginėti P2P tinklų vartotojus nuo interneto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: