Rubiko kubo išradėjas sukūrė naują visų pamėgto galvosūkio versiją  (5)

Kelerius metus milijonai žmonių negalėjo atsitraukti nuo Rubiko kubo. Daugybė žmonių nežinia kiek laiko praleido sukiodami erzinantį prietaisą, kuris tapo visų laikų perkamiausiu galvosūkiu, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galiausiai vis daugiau ir daugiau žmonių perprato dėlionės paslaptį. Sklandė gandai, kad paaugliai įsimiklino susukioti kubą per keliolika sekundžių. Išradėjas – profesorius Ernas Rubikas – tai suprato kaip iššūkį sukurti sudėtingesnį prietaisą. Ir sukūrė – Rubiką 360, kuris bus oficialiai pristatytas šią savaitę.

Pasinaudodamas ta pačia paprasta formule, jis sukūrė be galo sudėtingą dėlionę su judančiais plastmasiniais rutuliukais keliose erdvėse permatomomis sienelėmis.

Atsiskyrėliškai gyvenantis 64 m. vengrų profesorius E. Rubikas teigė: „360-asis – viena iš naujoviškiausių ir įdomiausių dėlionių, kokios tik buvo sukurtos po kubo.“ Pasak profesoriaus, norintieji sudėlioti naująjį išradimą turės pasitelkti įgūdžius, sumanumą ir logiką.

E. Rubikas išrado kubą 1974 m., jis buvo pristatytas visuomenei 1980 m. ir tapo fenomenu. Pastaraisiais metais dėl interneto programų susidomėjimas kubu vėl padidėjo, tad suaktyvėjo jo pardavimai.

Tiesa, pastaraisiais metais nestigo ir kitokių kubo "versijų": kad ir veidrodinis asimetrinis Rubiko kubas arba Yoshimoto kubas. Tad panašu, jog galvosūkių mėgėjai dar negreit ims nuobodžiauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: