Skelbiamas kasmetinis konkursas „Žalioji“ energija Lietuvoje: problemos ir perspektyvos 2009“  (0)

Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir RsV agentūra „Komunikacijų raktas“ žurnalistus kviečia dalyvauti tradiciniame konkurse „Žalioji energija Lietuvoje: problemos ir perspektyvos 2009“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtus metus iš eilės organizuojamame konkurse šiais metais pasikeitė kategorijos, pagal kurias vertinami darbai. Nuo šiol jie bus vertinami spaudos ir interaktyvios žiniasklaidos kategorijose (ankstesniuose konkursuose - nacionalinės ir regioninės žiniasklaidos kategorijose). Šis pakeitimas tapo būtinu, kasmet daugėjant interaktyvios žiniasklaidos (interneto, televizijos, radijo) autorių darbų.

Visi kiti vertinimo kriterijai nesikeičia,- tai yra: darbo atitikimas temai ir siekiams, jo visuomeninė reikšmė ir aktualumas, informacijos šaltinių panaudojimas, originalumas, stilius, kūrybiškumas, kalba ir kūrinio iliustravimas. Kaip ir kasmet, kiekvienoje kategorijoje bus išrinkta po 3 prizininkus, kurie bus apdovanoti Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos diplomais bei konkurso mecenato Koncerno "Achemos grupė" įsteigtais piniginiais prizais.

Konkurse gali dalyvauti visi žurnalistai, kurie šiais metais parengė ir publikavo konkurso temą bei siekius atitinkančius darbus spaudos ir interaktyvios žiniasklaidos priemonėse. Konkursui darbus ir jų iliustracijas patys autoriai arba redakcijos gali siųsti iki 2009 m. lapkričio 10 d. Darbai turi būti pateikti skaitmeniniu formatu. Vienas autorius gali teikti ne daugiau kaip tris publikacijas.

Per tris metus konkursuose jau dalyvavo 57 žurnalistai, pateikę 84 darbus. Konkurso organizatoriai tikisi, kad šiais metais sulauks itin didelio žurnalistų dėmesio, nes alternatyvios energetikos tema tapo aktuali ne tik pavieniams asmenims, bet ir visai visuomenei – vis aktyviau ieškoma būdų mažinti priklausomybę nuo tarptautinių energetikos monopolijų, kuo efektyviau panaudojant vietinius išteklius: vėją, vandenį ir pan.

Konkursui pateiktus darbus vertins komisija, sudaryta iš Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos, Lietuvos hidroenergetikų asociacijos bei Koncerno "Achemos grupė" atstovų. Nugalėtojų apdovanojimai vyks lapkričio 19 dieną šventinio vakaro metu.

Darbai siunčiami su nuoroda „Žalioji energija Lietuvoje – problemos ir perspektyvos 2009“. Laiško tekste turi būti nurodytas publikacijos autoriaus vardas, pavardė, telefonas, elektroninio pašto adresas, darbovietė ir jos adresas; jei straipsniai su iliustracijomis – jų kūrėjų pavardės. Darbus reikia siųsti el.paštu: info@lzs.ltarba pristatyti adresu: Lietuvos žurnalistų sąjunga, Konarskio g. 49, Vilnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)