"Boeing" lazerinė patranka sėkmingai įveikė naujus lauko bandymus  (19)

Apie sistemą "Laser Avenger", susidedančią iš lazerinės patrankos, sumontuotos "Humvee" automobilio platformoje, kalbama jau keleri metai. Nors lazeriniai ginklai žinomi jau keletą dešimtmečių, tačiau dabar "Boeing" kompanijai pavyko panaikinti didžiausią jų trūkumą – milžiniškus gabaritus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji naujos lazerinės patrankos "Laser Avenger" bandymai prasidėjo 2007 metų antroje pusėje. Tuometinių bandymų metu sėkmingai nukenksminti stacionarūs taikiniai, o 2008 metais buvo planuojama sistemą išbandyti ir su judančiais objektais. Šie planai įvykdyti ir jau paviešintos kai kurios bandymų detalės.

Paskutinių bandymų metu "Laser Avenger" sėkmingai numušė keletą judančių automatinių skraidyklių. Be to, patikrintas sistemos saugumas – net ir po šūvio neįmanoma nustatyti patrankos dislokacijos vietos. Ši savybė ne ką mažiau svarbi, už greitą transportavimą ir dar labiau apsunkina patrankos sunaikinimą standartiniais automatinio nutaikymo raketiniais ginklais.

Kol kas manoma, jog "Laser Avenger" kariniu veiksmų atveju bus taikoma naikinti nedideliems nepilotuojamiems skraidymo aparatams, kurie gali atlikti žvalgybą arba transportuoti sprogmenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: