Po vandeniu gali susidurti net ir kariniai atominiai povandeniniai laivai  (20)

Britų ir prancūzų atominiai povandeniniai laivai nepasidalino "vietos po Saule" ir susidūrė giliai Atlanto vandenyse. Kariškių nuomone, tokių avarijų metu laivai galėjo nuskęsti arba išskirti mirtiną radioaktyvių medžiagų kiekį. Tačiau panašu, jog viskas baigėsi laimingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos povandeninis karo laivas „Vanguard“ ir Prancūzijai priklausantis povandeninis karo laivas „Le Triomphant“ yra atominiai laivai, gabenę branduolines raketas, praneša „The Sun“.

Laivuose buvo apie 250 jūreivių.

Didžiosios Britanijos karo laivyno atstovas sakė: „Radioaktyvus nuotėkis buvo galimas. Dar blogiau: mes galėjome prarasti įgulą ir raketų užtaisus. Tai būtų buvusi nacionalinė nelaimė“.

Manoma, kad povandeniniai laivai susidūrė vasario 3 ar 4 dieną Atlanto vandenyno viduryje. Abu laivai vykdė skirtingas misijas.

Prasidėjus tyrimams, šaltinis kariniame jūrų laivyne sakė, jog tikimybė, kad du povandeniniai laivai atsidurtų greta vienas kito yra lygi vienam iš milijono. Jie turi specialius lokatorius, kurie pagal garso bangas nustato, ar šalia yra kitas povandenininis laivas.

Tačiau šių laivų antiradarai buvo tokie geri, kad laivai vienas kito nepastebėjo.

Didžiosios Britanijos karo laivas „Vanguard“ praėjusią naktį buvo nugabentas į Škotiją. Ant laivo korpuso buvo matyti ryškių susidūrimo žymių. Tuo tarpu „Le Triomphant“ buvo nuvilktas į Brestą (šiaurės vakarų Prancūzija). Šio laivo lokatoriams padaryta didžiulė žala.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)