Nauja ryšio sistema paverčia automobilius tinklo mazgais  (5)

Australijoje sukurta nauja radijo ryšio sistema leidžia automobilius paversti tarpusavyje informacija besikeičiančiais tinklo mazgais, informuojančiais apie eismo kliūtis ir avarijas, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Australijos universiteto Telekomunikacijų tyrimo institute sukurta DSRC (Dedicated Short Range Communications) ryšio sistema remiasi „Wi-Fi“ ir GPS technologijomis. Automobiliai, kuriuose įdiegti tokio ryšio įrenginiai, gali susiekti su biuro kompiuterių tinklu, pranešti savo buvimo vietos duomenis ir kitą informaciją, kuri būtų naudinga pervežant ir paskirstant krovinius. "Wi-Fi" ryšiu automobiliai taip pat gali susisiekti vieni su kitais ir pranešti vairuotojams apie avarijas, spūstis ar kliūtis, o ši informacija savo ruožtu galėtų būti toliau persiunčiama į kitus automobilius.

Pasak vieno DSRC ryšio sistemos kūrėjo profesoriaus Alexo Granto, automobilio kompiuteris įvertins tokio informacijos svarbą ir prireikus perspės apie tai vairuotoją. „Ši technologija suteikia galimybę „žvalgytis aplinkui“, prognozuoti pavojingas situacijas ir padėti jų išvengti“, - teigia jis.

Pranešama, kad DSRC ryšio sistemos bandymai jau vyksta JAV, Italijoje ir Australijoje. Komerciniam naudojimui ją tikimasi pateikti iki 2012 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)