Izraelio priešraketinis skydas prijungtas prie JAV gynybos sistemos  (10)

Izraelio naujienų svetainė NRG pranešė, kad pradėjo veikti 2008 m. rugsėjo mėnesį Izraelio Nehevo dykumoje dislokuotas mobilusis JAV priešraketinės gynybos radaras FBX-T, priklausantis Amerikos palydovinei ankstyvojo perspėjimo sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad „X-band“ mikrobangų ruože (7–12,5 GHz) veikiantis radaras neseniai sėkmingai užfiksavo balistinių raketų paleidimus Irano teritorijoje. Radaro bandymai esą patvirtino visišką jo kovinę parengtį.

Ekspertų teigimu, FBX-T suteiks galimybę Izraeliui padidinti jo radarais kontroliuojamos teritorijos spindulį iki 2000 kilometrų. Pasitelkęs naujos kartos radarų sistemą GTAGS, kuriai priklauso FBX-T, Izraelis bus perspėtas apie raketų kaimyninėse šalyse paleidimus ir galės atpažinti įvairių objektų trajektorijas ankstyvajame skrydžio etape.

NRG žiniomis, Izraelio kariuomenė gavo prieigą prie JAV radaro FBX-T duomenų: tai leis užtikrinti ankstyvą civilių gyventojų perspėjimą raketinio apšaudymo atveju ir padėti išvengti galimų aukų.

Pasak ekspertų, FBX-T gali ne tik nustatyti raketų paleidimus, bet ir kelių šimtų kvadratinių metrų tikslumu apskaičiuoti jų pataikymo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)