Rusija projektuoja skraidančią „megalėkštę“  (42)

Ilgą laiką nerimo kalbos, jog dauguma neatpažintų skraidančių objektų, pakrikštytų NSO vardais ir primenančių lėkštes, tėra slapti kariniai projektai. Dabar šios kalbos įgaus visai realų pagrindą – Rusijos inžinieriai ėmė projektuoti būtent tokios formos gigantišką skraidyklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skraidančios lėkštės“ projektas pavadintas „Lokomskaner“ ("Локомсканер"). Pagal pirminį planą tai bus 250 metrų diametro ir 100 metro aukščio skraidyklė, galėsianti pakelti 1,5 tūkstančio tonų krovinį.

Skraidyklėje suderintos sraigtasparnio, lėktuvo ir aerostato savybės: ji galės skristi tiesiai, pasisukti į šonus, pakibti reikiamame taške ir vertikali kryptimi nusileisti.

„Skraidančios lėkštės“ forma gigantui suteikia didelį stabilumą net ir stipraus gūsingo vėjo atveju. Šios savybės ypač priimtinos dirbant sudėtinguose rajonuose.

Pasak projektuotojų, skraidyklė jau sulaukė nemažo dėmesio iš potencialių užsakovų tiek Rusijoje, tiek ir užsienyje. Žinoma, pirmiausia tai kariškiai, tačiau tokias skraidyklė domina ir naftos pramonės įmones, kurios galėtų lengviau transportuoti gręžimo įranga ir net viena Prancūzijos kompanija, užsiimanti palydovų paleidimu.

Žinoma, kol kas tikslesnių detalių niekas neskuba atskleisti, o ir iki realių testavimo darbų pradžios dar teks palaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (42)