„Google AdSense“ ateina į Lietuvą?  (3)

Viena populiariausių interneto paieškos sistemų „Google“ oficialiai teigia, kad tinklalapiai lietuvių kalba dar negali prisijungti prie didžiausio pasaulio kontekstinės reklamos tinklo „Google AdSense“, tačiau praktikoje vis daugiau mažų tinklalapių naudoja šią priemonę, nes apeiti draudimus paprasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reklamos pardavėjai spėja, kad tai, jog „Google“ užmerkia akis į šiuos pažeidimus (oficialiai tinklalapiuose lietuvių kalba draudžiama dėti „AdSense“ reklamą), greičiausiai rodo, jog korporacija testuoja sistemą ir rengiasi ateiti ir į Lietuvą, rašo „Verslo žinios“.

Išradingi lietuviai paprasčiausiai registruoja bet kokį puslapį anglų kalba, gauna prieigą prie tinklo ir skelbimus deda į lietuviškus puslapius.

„Anksčiau „Google“ pranešė, kad tokie veiksmai nelegalūs ir tinklalapių savininkai gali būti nubausti, nes reklamos rodymas jiems apribotas, tačiau kol kas nė viena svetainė nenubausta“, - sakė įmonės „Addvisors“, teikiančios reklamos per „Google“ paiešką paslaugas, direktorė Skaistė Knyzaitė.

Ji teigė, kad svetainių savininkai masiškai pradės dėti reklamą, kai korporacija oficialiai ateis į Lietuvos rinką. Lietuvoje veikiantys reklamos tinklai neabejoja, kad, pasauliniam milžinui įkėlus koją į lietuvišką rinką, tektų persistumdyti ir persidalinti pajamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: