Japonijos greituosiuose traukiniuose bus galima naudotis bevieliu internetu  (5)

Japonija pasaulyje žinoma kaip šalis, kurioje geriausiai išplėtotas bevielis interneto ryšys, ir šią reputaciją išties siekiama pateisinti - Shinkansen "traukinių-kulkų" keleiviai jau nuo kovo 14 dienos galės naudotis bevieliu internetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai reikiamai infrastruktūrai sukurti savo pajėgas apjungė trys didžiausios Japonijos telekomunikacijų kompanijos - NTT, KDDI ir "SoftBank" ir keletas mažesnių jų partnerių. Pradžioje paslauga ribotai galės naudotis tik N700 serijos traukinių (antroji nuotrauka), kursuojančių tarp Tokijo ir Osakos, keleiviai. Ryšys taip pat veiks visose 17-oje tarpinių stotelių. Kompanijų atstovai teigia, kad paklausos tikimasi sulaukti ne tik iš verslo klientų, bet ir žaidimų mėgėjų ir kitų internautų, kuriems internetas gali būti reikalingas ir kelionių metu.

Maksimalus ryšio greitis maksimaliu greičiu lekiančiame traukinyje sieks 2Mbps , o stotelėse sparta padidės iki 54Mbps. Ryšį užtikrins kelios traukinyje sumontuotos periodiškai išdėstytos mobilios ryšio stotelės (prieigos taškai), kurios bevieliu būdu susietos su išilgai bėgių pratiestais kabeliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)