„Apple“ į „iPod Shuffle“ įdiegė „apsaugą“ nuo konkurentų  (28)

Naujajame bendrovės „Apple“ grotuve „iPod Shuffle“ įdiegta aparatinė apsaugos sistema, neleidžianti su juo naudoti kitų gamintojų ausinių, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

79 JAV dolerius kainuojantis trečiosios kartos „iPod Shuffle“ grotuvas dabar tėra tik kramtomosios gumos pakelio dydžio. Jo aliumininis korpusas (sidabrinės arba juodos spalvos) yra 4,5 cm aukščio ir 0,75 cm storio. Grotuvo talpa – 4 GB. Gamintojo teigimu baterijos pakanka 10 valandų.

Naujoji „VoiceOver“ funkcija gali „ištarti“ dainų pavadinimus, atlikėjų pavardes, grojaraščių pavadinimus, perspėti apie baterijos būklę. Pranešama, kad „VoiceOver“ „moka“ 14 kalbų: anglų, kinų, prancūzų, vokiečių, olandų, čekų, graikų, italų, japonų, lenkų, portugalų, ispanų, švedų ir turkų.

Pirmieji šiuos grotuvus išbandę vartotojai pastebėjo, kad su jais neveikia kitų gamintojų ausinės. Pranešama, kad „iPod Shuffle“ įdiegta speciali skaitmeninių teisių apsaugos (DRM) mikroschema.

Tai reiškia, kad jei kiti gamintojai norėtų pradėti gaminti naujajam „Apple“ grotuvui tinkamas ausines, jie pirma turėtų susimokėti „Apple“ už šių mikroschemų naudojimą, teigia apžvalgininkai.

Pati „Apple“ kol kas jokios informacijos apie „iPod Shuffle“ „aparatinę apsaugą“ neskelbia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: