Lenkijoje daugėja atominės energetikos šalininkų  (8)

Keičiasi lenkų požiūris į atominės elektrinės statybą šalyje – mažėja priešininkų, o už statybas pasisako 40 proc. apklaustųjų, praneša Lietuvos radijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar pernai atominės elektrinės statybai priešinosi 56 procentai apklaustųjų, o šiemet – tik 42 proc.

Dienraščio „Rzeczpospolita“ užsakymu atliktoje apklausoje už statybą pasisakė 40 proc. apklaustųjų. Tokioje pačioje apklausoje prieš metus – tik mažiau kaip trečdalis.

Lenkų sociologų teigimu, visuomenės požiūrį į atominę energetiką šalyje keičia priklausomybės nuo Rusijos ir galimos energetinės krizės baimė. Energija brangsta, o atominė elektrinė asocijuojasi su pigia elektra.

Be to, anksčiau atominė elektrinė buvo lyginama su Černobyliu, dabar – su saugiomis Vakarų Europoje taikomomis technologijomis.

Nepaisant didėjančio lenkų palankumo, prasidėjus kalbomis apie naujos atominės elektrinės lokalizaciją šalininkų pastebimai sumažėja.

Kaimynystėje ją sutiktų turėti tik 65 procentai atominės energijos šalininkų. Labiausiai elektrinės nenori gyvenantys Pajūrio vietovėje Žarnoviece, kur tokia statyba buvo pradėta 1980 metais, tačiau nutraukta po ekologinių protestų.

Donaldo Tusko Vyriausybės strateginėje programoje numatyta 2 atominių elektrinių statyba – Pajūrio ir Šiaurės rytų Lenkijos regionuose, kur šiandien jaučiama didžiausia elektros energijos trūkumas.

Pirmoji turėtų iškilti iki 2020 metų. Jos vieta turėtų paaiškėti iki metų pabaigos. Statybai ir aptarnavimui reikalingos patirties lenkai tikisi įgyti dalyvaudami Ignalinos elektrinės projekte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: