Brother Document Viewer SV-100B – naujas elektroninio popieriaus prietaisas  (6)

Japonijos korporacija Brother Industries Ltd. paskelbė išleidžianti į rinką elektroninį popierių – 9,7 colio (24.6 cm, arba maždaug A5 lapo dydžio) įstrižainės lapas galės sutalpinti 10000 standartinio popieriaus lapų informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brother mano, kad šis popierius bus labai tinkamas įvairių įrengimų instrukcijoms, gydytojams, lankantiems ligonius namuose, techninio aptarnavimo specialistams, teisininkams, apskaitininkams ir kitų profesijų atstovams, kuriems su savimi reikia turėti didelį įvairių dokumentų kiekį.

Kol kas nepanašu, kad šis popierius būtų skirtas namų vartotojams ar mėgstantiems skaityti žmonėms – jo kaina yra maždaug 1400 JAV dolerių.

Elektroninio popieriaus lapo storis – 15,5 mm, svoris – 600 gramų.

Dokumentų duomenys yra saugomi 2 Gb talpos mikro SD atminties kortelėje.

Maitinimo šaltinio pakanka 83 valandų darbui, kas atitiktų maždaug 5000 lapų peržiūrėjimą 1 minutės intervalais.

Ekrano rezoliucija - 1200 x 825 pikselių, vaizdas nespalvotas su keturiais pilkumo lygiais, kitas puslapis atverčiamas per sekundę.

Dokumentais į šį elektroninį popierių perkeliami gana paprastai – pakanka jį prijungti prie kompiuterio USB jungtimi ir „atspausdinti“ reikiamus dokumentus tiesiai į elektroninį popierių, lygiai taip pat, kaip dokumentai spausdinami spausdintuvu.

Brother teigia, kad, lyginant su kitais elektroninio popieriaus prietaisais, kaip „Kindle“, kuriuo prekiauja Amazon.com, jų „Brother Document Viewer SV-100B“ turi ilgiau veikiantį maitinimo šaltinį, didesnį ekraną (kurį pasukus vertikaliai, 90 laipsnių kampu, jis tampa beveik įprastinio lapo, A4, dydžio). Tiesa, jo ekranas nėra valdomas lietimu.

Matyt, belieka laukti, kol jo kaina sumažės tiek, kad būtų galima pagalvoti, ką geriau imti į kelionę – knygą ar tiek pat sveriantį elektroninį popierių su keliasdešimt knygų, įvairiais dokumentais, kuriuos gal pavyks prisiversti perskaityti. Ar vis tik kol kas dar naudotis mažu nešiojamu kompiuteriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)