Naują „Mac“ kloną galima įsigyti už 600 dolerių  (8)

Bendrovė „Psystar“ rinkai pateikė savo naująjį stalinį kompiuterį „Open (3)“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis kompiuteris, kurį valdo „Mac OS X Leopard“ operacinė sistema – pats pigiausias „Psystar“ gaminamas „Mac“ kompiuterių klonas. Jį galima įsigyti už beveik 600 JAV dol., skelbia „Computerworld“.

Pranešama, kad 599,99 dolerių kainuojančiame „Open (3)“ modelyje naudojamas 2,8 GHz „Intel Core 2 Duo“ procesorius, 2 GB atmintis, 500 GB kietasis diskas ir „Nvidia GeForce 8400GS“ vaizdo plokštė su 256 MB atminties.

Tačiau šiame modelyje nėra „FireWire“ jungties bei „Wi-Fi“ ir „Bluetooh“ bevielio ryšio modulių, o taip pat klaviatūros, pelės ir monitoriaus. Norintiems visa tai (išskyrus monitorių) įsigyti, reikės sumokėti 847 dolerius.

Pigiausio „Apple“ stalinio „Macintosh“ kompiuterio modelio „Mac Mini“ kaina prasideda nuo 599 dolerių. Tačiau komplekte taip pat nėra klaviatūros, pelės ir monitoriaus.

Tuo tarpu pigiausias „visavertis“ „Macintosh“ kompiuteris su 2,66 GHz „Intel Core 2 Duo“ procesoriumi, 2 GB RAM, 320 GB kietuoju disku ir 20 colių monitoriumi kainuoja 1199 JAV dol., pastebi „Computerworld“.

Bendrovė „Apple“ praėjusių metų liepą iškėlė bylą „Psystar“, kaltindama ją autorių teisių ir programinės įrangos licenzijavimo tvarkos pažeidimu. Tačiau „Psystar“ pateikė kontrieškinį, tvirtindama, jog „Apple“ užsiima nesąžininga konkurencija, prekybos apribojimais ir paeidinėja antimonopolinius įstatymus.

Lapkričio mėnesį visi „Psystar“ kaltinimai teismo buvo atmesti, tačiau bendrovė neatsisakė teisinės kovos su „Apple“ ir šių metų vasarį pasiekė pirmąją pergalę. JAV federalinis teisėjas Williamas Alsupas leido „Psystar“ toliau bylinėtis su „Apple“ dėl pareikštų kaltinimų. Teisėjas pareiškė, kad jei „Psystar“ įrodys, jog „Apple“ pažeidinėjo antimonopolinius įstatymus, kitos bendrovės taip pat galės laisvai pardavinėti kompiuterius su juose įdiegta „Mac OS X“ operacine sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: