Prie Irano krantų susidūrė du amerikiečių kariniai laivai  (10)

Ormuzo sąsiauryje, skiriančiame Arabijos pusiasalį nuo Irano, susidūrė JAV atominis povandeninis laivas ir JAV karinio laivyno desantinis laivas. Per susidūrimą lengvai sužalota penkiolika jūreivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AFP duomenimis, incidentas įvyko naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Susidūrė povandeninis laivas „USS Hartford“ ir desantinis laivas-dokas „USS New Orleans“. Sužaloti tik povandeninio laivo įgulos nariai, niekas iš desantinio laivo jūreivių nenukentėjo, patikslina „Associated Press“.

Dėl ko susidūrė laivai, kol kas nėra žinoma. Kiek apgadinti laivai, tikslios informacijos irgi kol kas nėra. Žinoma tik tai, kad „USS New Orleans“ prakiuro kuro bakas. JAV karinė administracija tvirtina, kad atominio povandeninio laivo branduolinė jėgainė nebuvo pažeista.

„USS Hartford“ ir „USS New Orleans“ įeina į Penktojo JAV karinio jūrų laivyno sudėtį. Šis laivynas dislokuotas Bahreine. Amerikiečių laivai reguliariai patruliuoja aplinkinėse teritorijose.

Primename, jog nesena panašus incidentas įvyko prie Europos krantų, kuomet susidūrė du kariniai povandeniniai laivai. Tuomet incidento priežastimi buvo įvardintas "per didelis laivų slaptumas".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)