Atominis ledlaužis „Lenin“ virs muziejumi ir viešbučiu  (4)

Pirmąjį pasaulyje atominį ledlaužį „Lenin“ numatoma šią vasarą pastatyti Murmansko laivų prieplaukoje bei atidaryti jame muziejų ir viešbutį, pranešė žurnalistams Ekonomikos plėtros ministerijos Murmansko srities turizmo sektoriaus vedėja Marina Kovtun (Маринa Ковтун).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jos, ledlaužyje bus atidaryta ekspozicija apie Rusijos arktinių regionų ir ledlaužių bei krovininių laivų laivyno plėtotę, taip pat įrengtas specialus postas, iš kurio bus galima apžiūrėti reaktoriaus skyrių. Taip pat ledlaužyje bus įrengtas viešbutis su prabangiais ir verslo klasės numeriais, restoranu, sporto ir sveikatingumo kompleksu, konferencijų sale ir verslo centru.

Ledlaužis „Lenin“ buvo pradėtas statyti „Admiraliteto gamyklos“ laivų statykloje Leningrade 1956 metų rugpjūčio 24 dieną, 1957 metų gruodį jis buvo nuleistas į vandenį, o po dvejų metų pradėtas naudoti. Ledlaužio ilgis – 134 metrai, plotis – 27,6 metrai, vandentalpa - 17 810 tonų. Ledlaužio eksploatavimas baigtas 1989 metais nes per visus tarnybos metus nuo ledo trinties susidėvėjo ledlaužio korpusas. Per 30 darbo metų Šiaurės jūrų keliu ledlaužis nuplaukė 654 400 jūrmylių, iš jų ledynuose - 563 600 jūrmylių.

Dabar ledlaužis priklauso bendrovei „Atomflot“. Pertvarkyti „Leniną“ į muziejų buvo nelengva, ir tai užtruko ilgai – darbai buvo pradėti dar 2002 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: