Pradedama KTU mokslininkų sukurto prietaiso serijinė gamyba  (13)

Mokslinė gamybinė įmonė „Modesa“ pradeda KTU mokslininkų sukurto prietaiso, skirto pažeistos linijos identifikavimui izoliuotos neutralės tinkle, RESU 312M, serijinę gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prietaiso kūrimo grupės vadovo prof. dr. Lino A. Markevičius teigimu, nuo šiol itin tiksliai ir greitai nustatyti pažeistą liniją elektros tinkle galės ir energetikos kompanijos, ir didžiosios pramonės įmonės, turinčios nuosavą vidaus elektros ūkį.

Pasak L. A. Markevičiaus, unikalus savo veikimo principu RESU 312M – tai 2007 metais jų mokslinės grupės sukurto ir užpatentuoto prietaiso RESU 312, kurį kartu su UAB „Epregas“ sėkmingai jau yra įdiegę „Rytų skirstomuosiuose tinkluose“, modifikacija. „Atsižvelgdami į stambių pramonės įmonių poreikius, pirmąjį prietaisą, skirtą energetikos bendrovėms, patobulinome, atsisakydami perteklinių funkcijų, o tuo pačiu - sumažindami jo kainą“, - teigia L. A. Markevičius.

UAB „Modesa“ vadovo prof. dr. Alfonso Morkvėno įsitikinimu, RESU 312M bus reikalingas ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmonėms, siekiančioms užtikrinti energijos skirstymo sistemos patikimumą bei veiklos pelningumą, nes dėl elektros sistemos pažeidimų nereikės stabdyti gamybos, taip pat bus užtikrinamas elektros įrenginių bei darbuotojų saugumas ir įgyjama ekonominio mąsto nauda. „O mūsų bendrovė, turinti mokslinį potencialą, yra pasirengusi ne tik kokybiškai gaminti šį prietaisą, bet ir lanksčiai bei efektyviai reaguoti į kiekvieno užsakovo poreikius, prisitaikant prie jų įmonės tikslų ir reikalavimų“,- teigia A. Morkvėnas.

Daugiau apie UAB „Modesa“:

Mokslinė gamybinė įmonė „Modesa“ nuo 1992 m. sėkmingai dirba elektros energijos perdavimo, skirstymo ir vartojimo srityse. Bendrovės specializacija – inovatyvių intelektinių sistemų kūrimas ir sprendimai, orientuojantis ne tik į mūsų šalies, bet ir į pasaulinę rinką. Nuo šių metų bendrovė stiprina gamybos padalinį, pradėdama serijinę prietaisų, skirtų Lietuvos ir užsienio rinkoms, gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: