Veidrodinių fotoaparatų vaizdo jutikliai atkeliauja į videokameras  (3)

Rinkoje pasirodė neoficiali informacija apie tai, kad kompanija "Canon" savo naujausioje profesionalioje vaizdo kameroje vietoj CCD jutiklio naudos CMOS mikroschemą, analogišką DSLR klasės fotoaparatams. Jei gandai pasitvirtins, ateityje riba tarp skaitmeninių fotoaparatų ir vaizdo kamerų gali visai išnykti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis neoficialia informacija, savo naujausiam elitiniam gaminiui "Canon" naudos mažesnio nei 35mm formato DSLR jutiklius (APS-C standarto CMOS jutiklius, kurie naudojami, pavyzdžiui, "Digital Rebel" serijos fotoaparatuose).  Pats technologinis sprendimas nėra naujas - kompanija "Red One" CMOS jutiklius jau kurį laiką naudoja filmuojant 4K (12 megapikselių, arba 4900x2580) raiškos video, o pati "Canon" CMOS panaudojo jau šį mėnesį prekyboje pasirodysiančioje maždaug 1100 dolerių kainuojančioje videokameroje "Vixia". Tačiau tai yra pirmas kartas, kai šis gamintojas CMOS technologiją pasirinko profesionaliam gaminiui, o tai gali reikšti, kad pastaruosius dešimtmečius sėkmingai gyvavęs CCD formatas gali būti pasiekęs savo eros pabaigą.

Prognozuojama, kad naujoji videokamera kainuos ne daugiau kaip 8000 dolerių, o išoriškai primins nuotraukoje parodytą modelį XL-H1. Ji turėtų būti suderinama su EF ir EF-S standartų fotoaparatų objektyvais ir telekonverteriais. 12,1MP skiriamosios gebos CMOS jutiklis 1080p vaizdą galės įrašinėti 60 kadrų per sekundę dažniu. Video formatas - MPEG-4, maksimalus duomenų srautas - 56Mbps. Taip pat numatoma galimybė filmuoti nesuglaudintą vaizdą (RAW formatas), tačiau bus palaikomas tik 12 bitų režimas, be to, atskirai teks įsigyti maždaug 4000 dolerių kainuojantį įvesties ir išvesties modulį, kuriame bus integruotos nesuglaudinto signalo išvesties "SDI Out" ir USB3 standarto jungtys. Vaizdui saugoti bus naudojamos "CFast" specifikacijos 'Flash" kortelės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)