HP bando „netbook“ kompiuterius su „Google Android“  (6)

Bendrovė „Hewlett-Packard“ bando „netbook“ klasės nešiojamuosius kompiuterius, kuriuos valdo „Google Andoroid“ OS, praneša „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau apie tokius bandymus buvo pranešusi ir bendrovė „Asus“. Dienraščio žiniomis HP šiuo metu testuoja „Android“ su įvairiais nešiojamaisiais įrenginiais. Galutinis sprendimas pradėti „Android“ valdomų „netbook“ kompiuterių gamybą esą dar nepriimtas.

Dar vasario mėnesį buvo pranešta apie „Asus“ kuriamą „netbook“ kompiuterį su „Google Android“. Bendrovė tikisi iki šių metų pabaigos turėti tokio kompiuterio prototipą, tačiau taip pat dar nėra apsisprendusi, ar pradės serijinę jo gamybą.

Pirmasis „Android“ OS valdomas išmanusis telefonas buvo pateiktas vartotojams praėjusių metų spalio pabaigoje. Šiuo metu ši platforma įdiegta maždaug 10 telefonų modelių.

Manoma, kad „Android“ galėtų būti diegiama itin pigiuose „netbook“ kompiuterių modeliuose. Kadangi „Android“ ne tokia reikli kompiuterio resursams, kaip „Windows“ OS, tokiuose kompiuteriuose būtų galima naudoti kur kas pigesnius ir ne tokius našius ne „Intel“ gamybos procesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)