Siūlomas dar vienas įrankis Conficker kirmino pašalinimui (Video)  (9)

Conficker kirminas ženkliai suaktyvino antivirusinių programų rinką - sparčiai plintantis virusas suteikė puikią galimybę apie save pranešti įvairaus dydžio ir žinomumo antivirusines programas gaminančioms kompanijoms. Visų jų produktų neišvardinsim, tačiau kompanijos BitDefender sukurtas produktas ir ypač jo pristatymas yra pakankamai įdomus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog apie Conficker (arba Downadup) kirmino versijas mes jau esame rašę straipsnius pagal ESET kompanijos parengtus spaudos pranešimus. Viename iš šių straipsnių minėjome apie ESET sukurtą nemokamą įrankį viruso pašalinimui, o kitame ESET perspėjo apie potencialiai būsimas viruso grėsmes.

Dabargi dar vieną pranešimą spaudai išplatino BitDefender kompanija, parengusi ne tik nemokamą įrankį, bet ir video klipą, parodantį kaip juo naudotis ir kuo jis pranašesnis už kitų kompanijų produktus.

BitDefender siūlomą nemokamą viruso pašalinimo įrankį galite rasti internete adresu http://bdtools.net.

Nors BitDefender tyrėjų sukurtas Conficker pašalinimo įrankis pirmą kartą buvo publikuotas praėjusią savaitę namų vartotojams, kompanija papildė pašalinimo įrankį ir verslo kompiuterių tinklams apsaugoti šią savaitę. BitDefender sukurtas pašalinimo įrankis tinklui yra labai lankstus, todėl gali būti naudojamas ir labai dideliam tinklui apsaugoti. Kompanija teigia, jog šis įrankis leidžia IT administratoriams lengvai ir centralizuotai pašalinti Conficker kenkėjišką programą iš verslo įmonių kompiuterinių tinklų bei aktyvuoti vietos pašalinimo įrankį kiekvienai darbo vietai, ir taip išvengti pavojaus, jog virusas plinta visame tinkle.

"BitDefender supranta, kad ne tik namų vartotojų kompiuteriai toliau kenčia nuo Conficker kirmino, bet ir verslo įmonių kompiuterių tinklai, taip pat yra užsikrėtę”, - sakė Vlad Valceanu, BitDefender vyresnysis kenkėjiškų programų analitikas. "Verslo pasaulyje galima patirti didelių nuostolių, sumažėjusio darbo našumo ar įmonės darbo prastovos dėl Conficker programos žalos, ir tai yra tiesiog nepriimtina nė vienam verslui, ypač dabartinės ekonominės krizės metu. BitDefender remia verslo įmones visame pasaulyje, kurios yra užsikrėtusios nuo šios kenkėjiškos programos ir siūlo nemokamą bei paprastą naudoti šalinimo įrankį”.

Conficker yra kenkėjiška programa, besinaudojanti Windows operacinės sistemos pažeidžiamumais plisti. Kai sistema yra pažeista, kirminas išjungia Windows Update funkciją ir blokuoja prieigą prie antivirusinių bei įrangos gamintojų interneto svetainių, taip siekiant sutrukdyti vartotojo bandymams apsaugoti kompiuterį. Tačiau bent jau kol kas, sprendžiant iš filmuko, Conficker virusas BitDefender įrankio neblokoja. Tiesa, neaišku kiek ilgai.

Na, o žemiau BitDefender kompanijos sukurta prezentacija, kuri pakankamai aiški ir įdomi be papildomų komentarų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)