Piratai paviešino filmą internete likus mėnesiui iki premjeros  (28)

Trečiadienį internete tūkstančiai žmonių galėjo žiūrėti filmo „Iksmenai: pradžia. Ernis“ („X-Men Origins: Wolverine“) versiją, kuri kino teatruose turėjo pasirodyti tik po mėnesio. Šį piratavimo atvejį kai kurie analitikai pavadino beprecedentiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmo „Iksmenai: pradžia. Ernis“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Hugh Jackman, premjera turėjo įvykti gegužės 1 d., bet daugybė žmonių filmą žiūrėjo antradienį internete.

Filmo platintoja „20th Century Fox“ teigia nežinanti, kaip nebaigta komiksų knygos ekranizacija pateko į internetą. Kopijoje trūko daugybės specialiųjų efektų, joje buvo įtraukti tik laikini garsai ir muzika. Nepaisant to, vėlyvą antradienio vakarą filmas pradėtas platinti internete, o žiūrovai buvo raginami paskelbti palankius ar nepalankius atsiliepimus apie nekantriai lauktą filmą.

Šis filmo rodymas, kurį kai kas palaikė balandžio 1 - osios pokštu, įvyko tuo metu, kai pramogų industrijos kompanijos intensyviai dirba, bandydamos sumažinti skaitmeninio piratavimo mastus. Dažniausiai neteisėti filmų įrašai pasirodo internete netrukus po debiuto kino teatruose, bet paviešinimai prieš premjerą yra labai reti. Tam Holivudo studijos išleidžia milijonus dolerių, kad galėtų stebėti kiekvieną filmo gaminimo proceso žingsnį ir būtų išvengta brangiai kainuojančių paviešinimų.

Kompanijos „BigChampagne“ vadovas Eric Garland sakė, jog tai - išskirtinis atvejis. „Mes dar niekada nematėme, kad tokio aukšto lygio ir didelio biudžeto filmas būtų paviešintas prieš premjerą“, - kalbėjo jis.

Kino studija, kompanijos „News Corporation“ padalinys, praleido visą dieną reikalaudama, kad filmo kopijos būtų pašalintos iš interneto svetainių, leidžiančių atsisiųsti filmą. Tačiau kopijos buvo platinamos taip greitai, kad niekas negalėjo to sustabdyti. „BigChampagne“ paskaičiavo, kad per pirmąsias 24 valandas buvo atsisiųsta keli šimtai tūkstančių filmo kopijų.

Kino studija teigė, kad FTB ir „Motion Picture Association of America“ tiria filmo pirmalaikį išplatinimą. „Pirminio paviešinimo šaltinis ir vėlesni paskelbimai bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, - sakė kompanija, pridurdama, kad praeityje teismai už tokius veiksmus skelbė griežtus nuosprendžius. Žiniasklaidos kompanijos naudoja vandens ženklus ir kitas technologines strategijas, kad nustatytų paviešinimo šaltinius.

Tai ne pirmasis filmas, kurio neplanuota peržiūra įvyko internete. 2003 m. filmą „Halkas“ („Hulk“) atsisiųsti internetu buvo galima iki premjeros likus dviems savaitėms. Tačiau didžiausios kino studijos tikėjosi, kad tokių nemalonių situacijų jau išmoko išvengti.

Eric Garland sakė, kad teoriškai neteisėtos filmo kopijos gali sumažinti kino teatrų bilietų kasų pajamas, bet pabrėžė, kad interneto žiūrovai sudaro tik labai nedidelę dalį visos filmo žiūrovų auditorijos. Kitas nuogąstavimas – tai blogi atsiliepimai apie filmą.

„Geriau, kai paviešinama aukštos kokybės filmo versija, o ne nebaigta ar dar tobulinama versija, nes tai nėra geriausias rezultatas“, - sakė jis. Šio filmo atveju, trūko kai kurių kompiuteriu sukurtų scenų, buvo nepataisytos ir kitos dalys. Kino studija pažymėjo, kad vieni svetainių vartotojai pasmerkė filmo paviešinimą, o kiti jį parsisiuntė ir net paskelbė atsiliepimus. Trečiadienį filmų blog‘as „In GOB We Trust“ rašė, kad tai labai blogos naujienos filmo platintojai „20th Century Fox“ - neigiami komentarai apie filmą sumažins bilietų perkamumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)