Briuselį šturmuos švedų piratai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-04 22:46
Jei egzistuoja piratų partija, gal bus įkurta vagių ar kitokių nusikaltėlių partija? Ar šitaip nėra žlugdoma visa demokratija? Kaip vystyti kompiuterinėmis technologijomis grįstą verslą, jei produktas iš tavęs pavogiamas ir išdalinamas "vargšams" ??
Skaičius 2009-04-04 22:55
Nelabai aš suprantu tokius piratų "judėjimus". Jeigu jie taip nori laisvės, tai tegul naudoja FOSS (Free and open source software).
Anonymous 2009-04-04 23:44
Tai ar baitų, ar bitų? b - bitai, B - baitai
Anonymous 2009-04-05 11:38
tai turbut bitu srauta iprasta matuoti bitais. baitais matuojamas failu dydis.
Anonymous 2009-04-05 11:56
kodel niekas neshneka kad uz kiekviena laikmena kuria isigyji yra iskaiciuotas mokestis tiem autoriam hdd cd dvd arba kodel niekas nenori susitarti su interneto tiekejais kad butu koks mokestis kad ir po 2lt kas menesi manau niekas nesupyktu ir butu patenkinti. o mokejimas uz CD toks absurdiskas dalykas Juk as i CD rasau tarkim Ubuntu (kuris yra nemokas) o ne pvz. Stano dainas kodel turiu moket tam kuris man dzin ir kurio neskaitau geru atlikeju, uz gera tikrai moku nusiperku ir filmu prekybos vietose ir ne tik po 5lt jei tik jis geras. nes buvo atveju kad pasigailejau atidaves 20lt uz "nieka" cia tik mano nuomone
Anonymous 2009-04-05 13:13
pritariu xing minčiai dėl interneto tiekėjų apmokestinimo, labai gera idėja!!! aišku nelabai norėčiau, kad tuo pasinaudodami interneto tiekėjai pakeltų paslaugų kainas. Kitą vertus, jei pakiltų kokiu 1LT nieko baisaus nematau, nebeliktų to pasityčiojimo kaip 39, 49, 59...
MarkX 2009-04-05 17:04
Tai įprasta, kad ACME pagamino diską ir kainą nustatė didesnę nei kainavo medžiagos ir darbo jėga, nes viskas daroma dėl pelno. Tas interneto apmokestinimas nelogiškas. Kas paskirstytų kokiam autoriui ir kiek mokėti?
Anonymous 2009-04-05 19:35
Heh, nukenčia "autoriai". Muzikos kūrėjai, solistai ir t.t. gauna centus nuo kiekvieno parduoto albumo. Liūto dalį pasiima leidybos kompanija. Nepamenu kuris dainininkas tai pasakė, bet jis viešai pasiūlė visiems muzikos mylėtojams atsisiųsti jo dainą internetu... Tiesa paskui šiek tiek pakeitė savo teiginį, kuomet gavo pylos nuo savo "vergvaldžio". Palaikau "piratų" partiją. Gaila gal tik, kad pavadinimas klaidiną daugelį žmonių, bet jų pagrindinis siekis yra suteikti žmonėms privatumą, saugumą ir nevaržomą internetą. Jeigu valdžia tui kištis į savo piliečių gyvenimus tam, kad apsaugotų biznį - vadinasi kažkas negerai pačioje šalyje. Čia lygiai tas pats kaip dabar lietuvoje priimtas įstatymas dėl apmokestinimo už prasirgtas dienas. Verslas pats nesugeba su simuliatoriais susivaldyti - įsikiša valdžia, priima nesąmoningą įstatyma (ir beje įstatyma su pačia paprasčiausia logika), ko pasekoje nukentėjusių žmonių bus daugiau, nei kad naudos... Tuomet bus priimta įstatymo pataisa, vėl nuskambės tai per žinias, kubiliaus valdžia pasirodys silpna, žmonės bus suirzę ir t.t. Mintis viso šito mano pamąstymo yra tai, kad kenkėjų buvo, yra ir bus. Nesvarbu kokios sankcijos bus taikomos, bet tikrieji piratai tikrai nepradės pirkti programinės įrangos ar muzikos. Jiems gauti tai nemokamai yra iššūkis, malonumas ir adrenalinas vinoje vietoje. Aš pats tikrai nemažai piratavau (ir papiratauju kart snuo karto, tiesiog tuomet, kada kaina nėra adekvati funkcionalumui), tačiau esu susipirkęs ir perku tai kas yra naudinga (ar buvo: taip, esu nusipirkės ne viena programą, kurią anksčiau intensyviai naudojausi ir piratavau). Nekenčiu kontrolės, o ypač tos, kuri yra kuriama užsidėjus geradario kaukę...
Windas 2009-04-08 14:52
Nu jo zodis tas jusu piratai... IT piratas dbr gaunasi kad zmogelis kuris siunciasi viska ka randa intike o kaip pavadinti tuos kurie vagia informacija be leidimo? geras pelnas seip uz tam tikras duomenu bylas gauti galima nuo 5k iki 100k priklauso ish ko siulis vogti.. bet reialiai kaina koreguoti gali pagal save nes jei pagaus tavo subines rurinimas sviruos nuo 5 iki 10 metu:) tai ant kiek vertini tuos metus ir ant kiek pasitiki savim tiek ir kaina sakai cia piratavimas, o del file siuntimosi. tai... ne piratais pavadinciau o internautais..
meslinukas 2009-04-09 21:11
kaži ar jiem pavyks internetą suvaldyti net jeigu ir pavyks, vistiek lieka visoki USBai, bluetooth'ai ir t.t. dar jeigu kainos būtų padorios (daina kokia ten keliolika ct), bet kai pardavinėjama diskais (o tame diske pusę dainų šlamštas) ir už juos prašoma >10Lt, nu, tai srry.... už šiūkšles tiek tikrai nemokėsiu. filmų dar niekad nepirkau ir nesiruošiu - nebent į kiną su pažįstamais nueiti.