Nauja internetinė krašto enciklopedija bandys išsikovoti "vietą po saule"  (3)

Ketvirtadienį startavo unikalus socialinis ir edukacinis projektas – pradėjo veikti interneto svetainė „Graži tu mano“, kuri, tikimasi, netrukus taps solidžia alternatyva populiariausioms internetinėms enciklopedijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medžiagą svetainei, kurioje bus skelbiami straipsniai, atskleidžiantys įvairių Lietuvos kampelių grožį ir išskirtinumą, bus pakviesti kurti šalies viešųjų bibliotekų darbuotojai ir lankytojai. Krašto enciklopedijai „Graži tu mano“ parengti straipsniai dalyvaus konkurse, ir gražiausią, įdomiausią bei originaliausią straipsnį apie savo kraštą parengęs bibliotekininkas bus pripažintas „Žinių meistru“.

Svetainė inicijuota ir konkursas „Žinių meistras“ organizuojamas įgyvendinant projektą „Bibliotekos pažangai“. Konkursas rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos bibliotekininkų draugija. „Žinių meistro“ tikslas – paskatinti bibliotekų darbuotojus labiau gilintis į interneto teikiamas galimybes, telkti bibliotekos lankytojų bendruomenes, jas sudominti informacinėmis technologijomis ir būdais jas išnaudoti kasdieniam gyvenimui palengvinti.

„Tam, kad prieigos prie interneto neturintys gyventojai pasauliniu žiniatinkliu naudotųsi bibliotekose, nepakanka vien jas aprūpinti kompiuteriais ir internetu. Būtina, kad ir patys bibliotekų darbuotojai puikiai išmanytų bei naudotųsi šiuolaikinėmis technologijomis, – sako projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius. – Tikimės, kad krašto enciklopedijos „Graži tu mano“ kūrimas ir konkursas „Žinių meistras“ bus efektyvi priemonė, paskatinsianti bibliotekų darbuotojus stiprinti tiek savo, tiek ir lankytojų pažintį su internetu“, – pažymi pašnekovas.

Internetinėje enciklopedijoje „Graži tu mano“ bibliotekų darbuotojai, padedami savo suburtų lankytojų komandų, publikuos straipsnius, atskleidžiančius, kuo ypatingas jų kraštas. Tikimasi, jog šiuose tekstuose bus atspindimas miesto, regiono ar visos Lietuvos išskirtinumas. „Vieną kraštą garsina varnų valgymo šventės, kitą – piramidė ar iškasti mamutų kaulai. Šalis kupina įdomybių, apie kurias daugelis net nėra girdėjęs. Ruošiama svetainė – puiki galimybė apie visas jas papasakoti“, – teigia K. Juškevičius.

Konkursui „Žinių meistras“ pasibaigus, straipsnius, iliustruojančius Lietuvos ir atskirų jos regionų grožį, šiai interneto enciklopedijai galės teikti kiekvienas interneto vartotojas.

Konkursas vyks iki š. m. birželio 10 d. Jam pateikti tekstai bus vertinami dvylikoje nominacijų. Svarbiausias įvertinimas – „žinių meistro“ titulas, kuris bus skirtas įdomiausio ir originaliausio straipsnio autoriui. Dalį nugalėtojų balsavimu išrinks svetainės lankytojai, o dalį – vertinimo komisija. Ją sudarys rašytojas ir publicistas Algimantas Čekuolis, FranklinCovey konsultantas Rytis Juozapavičius, žurnalo „Žemaičių žemė“ redaktorė Danutė Mukienė, poetė Dalia Teišerskytė, hum. mokslų daktaras, Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Giedrius Viliūnas, šalies bibliotekininkų bendruomenės atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: