HAL egzoskeletas jau gaminamas masiškai (Video)  (15)

Įvairiausi egzoskeletų projektai paprastai niekada nepaplinta už juos sukūrusių laboratorijų ir universitetų sienų. Tačiau HAL (Human Assistive Limb) atveju tipinės tendencijos nebegalios - šis egzoskeletas jau pradėtas gaminti masiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybė šį robotizuotą kostiumą vilkinčiam asmeniui dešimtmeriopai sustiprinti norimus fizinius veiksmus galės radikaliai pakeisti degeneracinėmis raumenų ligomis sergančių žmonių gyvenimus. Ir ne tik tai - juo naudotis galėtų įvairiausias traumas patyrę asmenys, kuriems tai leistų sutrumpinti įprastiniam mobilumui atgauti reikalingą reabilitacijos laiką. Dabartinio modelio akumuliatoriaus energijos pakanka keturioms valandoms veikimo, o tai būtų pakankamai praktiška kasdieniniam naudojimui.

Pirmosios žinios apie galimybę išsinuomoti tokį kostiumą pasirodė dar praėjusiais metais, ir tada buvo teigiama, kad vien nuoma kainuos nuo 1500 iki 2100 JAV dolerių. Tačiau remiantis naujausiais kostiumą kuriančių kompanijų "Cyberdyne" ir "Daiwa House" atstovų teigimu, egzoskeletas turėtų būti gerokai pigesnis - bendra jo kaina sieks apie 4200 dolerių, tad nuoma turėtų būti žymiai mažesnė. Tai taip pat puiki naujiena ekstremalių veiklos rūšių mėgėjams, kai kurių tipų produkciją gaminančių gamyklų darbuotojams ir kitiems žmonėms, kurių gyvenime gausu sunkios fizinės veiklos. Pirmoji partija - 400 vienetų - bus išplatinta Japonijoje, tad kol naujovė pasieks mūsų kraštą dar teks palaukti.


 
(1)
(0)
(1)

Komentarai (15)