Rusų ir kinų "hakeriai" įveikė JAV elektros perdavimo sistemos apsaugas  (28)

Žinia apie tai, kad kompiuteriniams įsilaužėliams iš Rusijos ir Kinijos pavyko įveikti JAV elektros tiekimo sistemos valdymo apsaugos barjerus, sukėlė didelį susirūpinimą Jungtinėse Valstijose, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis JAV žvalgybos tarnybų atstovais, pranešė, kad Kinijos ir Rusijos įsilaužėliams pavyko įveikti kai kurių kompiuterinių elektros perdavimo tinklo sistemų apsaugą ir įdiegti vadinamąsias „laiko bombas“ – kenkėjišką programinę įrangą, kuri prireikus gali būti aktyvuota. Tai esą galėtų sukelti elektros jėgainių ir vandens valymo įrenginių veiklos sutrikimus ir taip išprovokuoti suirutę didžiuosiuose šalies miestuose.

Pranešama, kad kol kas jokios kenkėjiškos veiklos neužfiksuota, tačiau kompiuterinio saugumo ekspertai, atsižvelgę į potencialias tokios atakos pasekmes, primygtinai rekomenduoja sustiprinti tokių sistemų apsaugą.

Po to, kai specialistai aptiko kompiuterinėse sistemose įdiegtus virusus, oficialus JAV Šalies saugumo departamento atstovas pareiškė, kad ši programinė įranga galėtų būti aktyvuota krizės atvejui, pavyzdžiui, kilus Amerikos ir Kinijos ginkluotam konfliktui.

Kinija kitą dieną paneigė spaudos pranešimus apie prieš JAV nukreiptus kinų įsilaužėlių veiksmus ir pati pareiškė esanti kibernetinių atakų taikinyje.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet JAV institucijos pareiškia apie kibertines Kinijos ar Rusijos atakas - jau prieš du metus buvo pasirodę pranešimų apie tai, kad Kinijos piktavaliams pavyko nulaužti apsaugines Pentagono sistemas, o prieš metus pasklido kalbos apie tuoj prasidėsiantį kibernetinį karą tarp JAV ir Rusijos bei Kinijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)