JAV kuria lazerinį-plazminį ginklą  (19)

Jungtinių Valstijų kariuomenės arsenalą turėtų papildyti lazeriu nukreipiamas spindulinis mikrobangų ginklas, skirtas sprogmenims naikinti ir priešo karinei technikai blokuoti, praneša „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Multimode Directed Energy Armament System“ vadinama ginkluotės sistema naudoja didelės energijos lazerį, kuris jonizuoja orą ir sukuria plazmos kanalą, nukreipiantį mikrobangų energijos srautą. Toks ginklas „išlydo“ sprogstamojo įtaiso ar raketos elektroninius sprogdiklius ir nukenksmina šalikelėse paslėptas bombas. Be to, juo galima per atstumą „paralyžiuoti“ priešininko transporto priemones sugadinus jų uždegimo sistemą.

Pasak JAV kariuomenės Ginklų tyrimo ir kūrimo centro (ARDEC) Picatinny arsenale atstovo Peterio Rowlando, planuojama, kad tobulinant šį ginklą bus galima naudoti jį ir prieš žmones, sukeliant gyvybei nepavojingą elektros šoką.

Pranešama, kad kuriamo ginklo veikimo nuotolis priklauso nuo lazerio pajėgumo kurti plazmos kanalą. Anksčiau tokių kanalų ilgis siekdavo kelias dešimtis metrų, tačiau dabar ARDEC specialistai tvirtina, kad jį galima padidinti iki kilometro ar dar daugiau.

JAV kariuomenė planuoja iki 2011 m. gauti „Multimode Directed Energy Armament System“ prototipą lauko bandymams.

Prie to pačio galite paskaityti apie panašios paskirties elektromagentinių impulsų ginklą, pritaikomą ne tik kariuomenėje, bet ir policijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)