Pirmasis pasaulyje elektromobilis sukonstruotas... 1884 metais?  (7)

Jei bus patvirtintas šios neseniai atrastos nuotraukos autentiškumas, tai, kas pavaizduoja joje, taps pirmuoju kada nors pagamintu automobiliu. Jį dar 1884 metais sukonstravo Thomas'as Parker'is.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parker'is savo laiku dirbo kurdamas Londono metro elektros instaliaciją, Liverpulyje ir Birminghame projektavo tramvajų trasas ir yra pripažįstamas kaip bedūmio kuro koalito (angl. coalite) išradėjas. Jis taip pat teigė išradęs elektromobilį. Išradėjas mirė 1915 metais.

Šiandien šias nuotraukas saugo išradėjo proanūkis Graham'as Parker'is, kuris vis dar tebesižavi savo prosenelio brandintomis idėjomis. "Tuo laiku bet kas ant keturių ratų buvo didžiulė naujiena, žmones šie daiktai priblokšdavo. Elektra keldavo dar didesnę nuostabą, nes tai buvo kažkas nematomo ir neapčiuopiamo, todėl žmonės tam dažnai būdavo nusiteikę gan priešiškai", sako Graham'as. Tačiau prancūzai tada aktyviai tobulino konkurencinį benzinu varomą variklį, todėl išradėjas savo pastangas netrukus nukreipė į naujų viešojo transporto priemonių kūrimą.

(3)
(0)
(3)

Komentarai (7)